09-08-08

Naema Tahir, gast bij u thuis?

Wie kan, kijke zondagavond 10 augustus naar Ned2  waar Naema Tahir de volgende zomergast  is bij Bas Heijne.

Naema Tahir  werd in januari 2008 nog geïnterviewd in Terzake (vrt ). Naema Tahir, schrijver, juriste en een humanistische moslim, geeft een genuanceerd beeld rond het moslim zijn. Zij stelt in het interview in Terzake dat we moeten wegraken van het jargon dat aanduidt dat er een soort polemische strijd is tussen moslims en niet-moslims (weg van oorlogstermen als tegenstander, clash tussen Oost en West e.d.m.), een ongenuanceerde woordenschat die het onderscheidende benadrukt. Onderscheid makende abstracte begrippen beletten de echte mens die voor je staat, die naast je woont, nog echt te zien als mens en niet vanuit voorgekauwde ideeën. Daar moeten we allen van af, weg van de voorgekauwde stereotiepe opvattingen.  Dat wat ons positief met mekaar verbindt, dat moeten we bekijken, weg van onderscheid makende identiteit.

In zulke termen denken betekent de dagdagelijkse werkelijkheid benaderen zoals die zich voordoet, en die is genuanceerd.

 

Zomergasten: zondagavond 10 Augustus Ned2: 20:30u: Naema Tahir.

(herhaling zaterdag16 augustus Ned 3 Ned2 13:10 )

 

 

20:47 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: integratie, geloof, naema tahir |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.