22-05-08

Ik hou van de fiscus….

Een vrij grappig You Tube filmpje, eigenlijk een reclamefilmpje voor De Tijd van zaterdag a.s.

 

 

Uiteindelijk is dat de goede houding: ‘blij dat je belasting mag betalen, dat er een samenleving is die enigszins werkt’, al zal De Tijd er niet meer dan een reclamestunt mee beogen. Belasting maakt samenleven mogelijk, moet het samenleven in een bepaalde richting sturen. Ecologisch, economisch, cultureel. Als je belastingen op de olie verhoogt worden minder vervuilende technieken financiëel haalbaar. Ook dat creëert nieuwe arbeidsplaatsen. Geen belastingen innen eindigt tenslotte in een staat waar geen rechtsorde meer is en waar de machthebbers de grondstoffen van het eigen land in eigen portefeuille houden, voor zichzelf verzilveren, het volk loopt er dan zomaar wat bij… Elkeen verrijkt zich dan waar de gelegenheid zich voordoet. De mens is dan uitsluitend ego-gericht bezig en het is nogal wiedes dat dat (in een eeuw van globalisering) tot vernietiging leidt.

 

Partijen die gewoon constant belastingvoordelen beloven en het betalen van belasting als iets onaangenaams voorstellen, schieten tekort aan burgerszin. Met de belasting draagt iedereen naar bestvermogen bij om een samenleving mogelijk te maken. De staat afkalven door alle winstgevende staatsvoorzieningen te privatiseren en de verlieslatende af te schaffen of in eigen portefeuille te houden is een voorbeeld van slecht staatsbeheer.  Belastingen moeten ons bestedingsbedrag mee helpen sturen en moeten een maatschappelijke correctie zijn op de ikzucht in elk van ons.

 

Weet zeker dat de meeste lezers hier denken….: onnozelaar…

En 'De Tijd' houdt van belastingen omdat hij paadjes  kan tonen om er minder te moeten betalen en zolang die legaal zijn is daar niks op tegen.

Wie kan er bezwaar hebben tegen het plaatsen van zonnecollectoren bvb met belastingvoordeel, of een wagen met een roetfilter?

 

Liefdesbrieven moeten binnenzijn tegen 2 juli tenzij je het via het net doet... 

 http://ccff02.minfin.fgov.be/taxonweb/app/citizen/public/...

 

17:54 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belastingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.