23-04-08

Vluchtmisdrijf of inbreuk op de privacy geen nood, als je maar kijkcijfers scoort.….

Onlangs in het Vrt tv-journaal van 21/4/08 19 uur vermeldt  Martine Tanghe terecht dat er bij een alcoholcontrole in Limburg 3% van de gecontroleerden positief werd bevonden. Vrij veel dus, een nieuwsfeit het vermelden waard. Maar zij voegt er het volgende aan toe:”een van degene die een glaasje te veel gedronken had was Flor Koninckx, bekend van het vroegere verkeersprogramma “Kijkuit.” Ook in Terzake werd dit  vermeld.  Dit is duidelijk een inbreuk op de privacy van Flor. Tenzij dat men voortaan elkeen die een zware overtreding doet met naam en voornaam in de twee belangrijkste journaals van de dag vermeldt. Waarom doet men dat alleen voor hem? Gewoon als collectief leedvermaak: kijk kijk hij doet het ook….Dit feit heeft geen echte nieuwswaarde en evenmin een educatieve waarde. Juist omgekeerd het maakt drinken achter het stuur weer acceptabeler. Een feit voor Story, niet voor het nieuws. Dienen die schamele minuten die men aan nieuws wil besteden ’s avonds voor ‘schijnnieuws’ ? Dit is infotainment. Niks meer. collectief leedvermaak.

Shame on you hoofdredacteur! (Siegfried Bracke?)

 

 

zie ook naar de webstek van Flor Koninckx rond deze ’zaak’:

http://www.florkoninckx.be/index.asp?par=f_blog.detail&am...

 

 

Een  ander voorbeeld waaruit duidelijk blijkt dat men een sfeer wil ophangen van we zijn allemaal een pot nat, we willen allemaal ja gezellig gewoon leut maken, kan je halen uit de tabel van Mendeljev waar Ben Crabbé de vraag stelde of J.M. Dedecker ooit vluchtmisdrijf pleegde. Het panel dacht van wel waarna hij met veel bravoure zei dat ze dat juist zagen: hij had in zijn studententijd een vluchtmisdrijf gepleegd. Hij had in Oostende twee bromfietsen (of bromfietsers- dat was niet helemaal duidelijk-) omvergereden en was doorgereden. Gelach op de banken van de studio. Een mannetjesputter bekend  voor zijn libertijns rijgedrag, mag dat. Hij kijkt lachend rond en ziet zegevierend hoe zijn bekentenis overkomt, intussen haalt ie er misschien nog enkele stemmen mee. Alleen kan je denken welk effect heeft dat op de enkeling achter zijn scherm die ‘s anderendaags  iets gelijkaardigs achter het stuur overkomt? Gaat die niet makkelijker doorrijden? Is de drempel tot vluchtmisdrijf door zulke ogenschijnlijke banale (heimelijk gezellige) gesprekjes niet verlaagd? Sociale verontwaardiging mag niet voor een vlotte uitzending, nochtans juist dat was hier op zijn plaats.  Maar Ben Crabbé lacht graag mee en het laatste wat ie zal doen is wat tegenwind geven..

 

Het volgende is prettig om zien, maar geeft toe ook hier zit leedvermaak in…:

 

 
P.S.: Ondertussen weten we ook dankzij het journaal dat Tom Boonen te snel reed en nu twee weken rijverbod heeft.  Goed dat we dat dankzij de vrt weer weten.  Beroepsjournalistiek! 
 
Update: soms lijkt "Story" zelfs meer scrupules te hebben dan de staatsomroep. Al kunnen ze nu toch Tom Boone's voorval niet laten liggen: de vrt heeft zelf het ijs al gebroken.... (met dank aan Sicko,  Koning Bannie I voor volgende video)
 
  ,,

Commentaren

Waarde(n)... Zoals gewoonlijk slaat u de nagel op de kop.

Op de URL-plaats en hieronder een linkje naar iets in dezelfde aard.
O tempora...

http://nl.youtube.com/watch?v=gSNiJgnwrU8

Gepost door: Sicko | 26-04-08

Bedankt voor je nuttige, terzake doende aanvulling. Ik zet meteen je video daarrond als update in de log zelf. OK?

Gepost door: doeterniettoe | 27-04-08

De commentaren zijn gesloten.