19-04-08

Beminde (on)gelovigen zullen we samenwerken?

familiedagGrAnne Provoost werkt merkelijk anders dan Hitchens  in haar bij Querido verschenen pamflet ‘Beminde ongelovigen’. Zij als overtuigd humanist heeft de verscheidene godsdiensten en levensbeschouwingen bekeken, onderzocht en gecategoriseerd. Dat levert dieper inzicht op en gooit niet alle religies op een hoop, alsof alle gelovigen een pot irrationaliteit zijn.

Zij stelt dat prat gaan op onze Verlichting niet mogelijk zal blijken als die groep die profiteert van deze Verlichting deze niet meer weet te beargumenteren. Zeer raak..

 

Haar argumentatie hier zoals die op haar website staat: http://www.anneprovoost.be/nl/pmwiki.php/BemindeOngelovig...

Religiometer: http://www.anneprovoost.be/nl/uploads/sermoen2.pdf

Interessant is ook het gesprek dat Provoost had in een recente uitzending van het humanistisch verbond : http://outpost.vrt.be/privemp3/03_31___HV_20080328_151259... 

 

Het mooie aan haar religiometer is dat ze genuanceerd  (on)gelovigheid  in kaart brengt.

Het komt er op aan deze planeet te redden, dat valt ons te doen, zoals we nu leven verstoren we onherroepelijk haar evenwicht. Er is nood aan een positieve boodschap van “liefde voor de aarde” (geschapen of geëvolueerd, doet er niet toe, wat dit betreft, dat hoeft ons niet te scheiden). De aarde beter behandelen, respect voor mens dier en leefmilieu  is geen prekerig gedoe. Het is bittere noodzaak wil deze soort overleven. We hebben een taak, een opdracht ook al is die niet van bovenaf opgelegd maar we leggen die onszelf op, uit liefde voor de planeet en alles wat er op leeft, uit liefde voor de komende generaties.

Hebben we voldoende realiteitsbesef dat in te zien?   Toen Luc De Vos bij Phara zei daar verontrust over te zijn, keken beide interviewers verwonderd op….

Classificeer je elkeen die zo spreekt als een ‘rare’  een ‘freak’, en ga je verder met ‘Waarheen trek je volgende maand met vakantie?”

Geen vuiltje aan de lucht? Wel ettelijke chemic trails….

Anne Provoost: Beminde ongelovigen  Querido Pamfletten   48 blzn, 6,95€

Website Provoost: http://www.anneprovoost.be/

 

10:00 Gepost door doeterniettoe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.