14-03-08

237 redenen om te sexen

Onder de titel “237 Gründe, Sex zu haben “ behandelde Die Zeit het belang van hits ( of kliks zo je wil)  in het logwereldje. (zie:  http://www.zeit.de/2008/11/Internet-Klicks )

 Klikkoning voor een dag word je met titels zoals ‘Lijst van de meest opwindende vrouwen’ e.d.m. Dat geldt niet alleen voor Duitsland. Kijk maar naar de grootste hitkanonnen binnen Skynetblogland, babes scoren. Voor Belgacom , Skynet zijn hits belangrijk juist omwille van de publiciteitsruimte die ze bovenaan kunnen verhuren.  Dat kan je nog begrijpen.

 

Onbegrijpelijk evenwel is dat hetzelfde lijkt  te gelden voor de Belgische publieke omroep die door zijn obsessie met   kijkcijfers hele segmenten van zijn potentieel publiek kwijt is gespeeld. Helemaal absurd is dat vermits een  publieke omroep  juist niet afhankelijk is van  publiciteitsgelden…. Het is toch te gek dat je moet wachten  op een uitzending door derden ( Lichtpunt bvb)  om nog eens degelijke kwaliteit met een standpunt te vinden.  De minder drukke uren kon men makkelijk zinvol vullen (de recorders zijn uitgevonden, weet je !) maar juist dat gebeurt niet. ‘In Europa’ gemist, pech gehad. ‘Earth’ gemist? Had maar moeten kijken. Elke morgen Donna op een, winterbeelden  e.d. op twee, de commerciëlen geven intussen de domste telefoonspelletjes die alleen deugen om de podiumvastheid van de presentatoren te testen… En het volk gelooft men daar niet in? Gelooft men niet dat die inhoud zoekt? Volksopvoeding is dat taboe? Ik verlang er alleszins naar. Niks is zo prettig als iets bij te leren….  Ik meen geen uitzondering te zijn. Alleen als je iets op een aangename manier bijleert blijft het je bij…

Zelfs bij Phara heerst soms de matheid en iemand die zich ongemakkelijk voelt bij de wereldsituatie bij alles wat er gaande is met het klimaat en zo..(Luc de Vos) wordt door de twee moderatoren met ongeloof als een vreemd wezen bekeken. Maak je je daar echt druk om? Men begrijpt het slechts als men beseft dat Luc  nu kinderen heeft, tja ok dan begrijp je dat…  Is het zover gekomen? Is de vervreemding zover dat men geen enkele vorm van engagement ,nog van het scherm nog mag uitgaan??? Zijn nieuwsuitzending een vorm van entertainment ? Waarom zoveel binnenland en zo weinig buitenland? Alleen de eigen navel telt?  

 

Voor uw nederige dienaar zijn jullie talrijke hits aanmoedigend al weet hij niet hoe ze te interpreteren. Een aardig aantal bezoekers komt hier langs, sommigen even, anderen blijven  een tijd hangen.  Ik vermoed dat regelmatige bezoekers een soort van vertrouwdheid met een site opbouwen al moet de vraag gesteld: is dit relevant? Zet deze site  aan tot denken, verder denken? Of is dit regelmatig terugkomen gewoonte, niet beter weten?

Het is geenszins de bedoeling je te bevallen, al is -toegegeven - het groeiend aantal hits prettig.

 

En de boer hij ploegde voort…

11:45 Gepost door doeterniettoe in Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: vrt, web, phara, luc de vos |  Facebook |

Commentaren

Waarde Doe,

Het aantal hits is inderdaad erg moeilijk te interpreteren.
Via eenvoudige eliminatie kan men wel veronderstellen dat uw inhoud aantrekt. Uw blog is vrijwel volledig vrij van vunzigheid en wat Zappa Chaepnis noemde.

Ik zou hier nog meer moeten komen, en raad uw site ook tot in den treure aan jan en alleman aan... voor de meerwaardezoekers.

Keep it up.

En de groeten van Onzen Geliefden Vorst Koning Bannie van de Bannilese Republiek.

Gepost door: SICKO | 15-03-08

Foei Sicko "Cheapnis!"

Gepost door: Danonino | 15-03-08

Beste Sicko,

Erg bedankt voor je bemoedigende commentaar. Een opsteker doet steeds deugd !

Leve koning Bannie en zijn republiek!

Gepost door: doeterniettoe | 18-03-08

De commentaren zijn gesloten.