28-01-08

Hoofddoeken….

293hoofddoekenHet hoofddoekendebat  woedt verder in het Gentse. De heisa betreft enkele mensen die, naar men zegt, goed werk leveren in het OCMW ook al dragen ze een hoofddoek….

 

Tijd om even een oud logje van een collega-blogger die het (even?) wat kalmer doet op het blogfront  terug in de aandacht te brengen. Hij heeft een logje  rond hetzelfde fenomeen in het Antwerpse.  De Antwerpenaars bleken niet beter te zijn dan de Gentenaars.

Hier zijn logje:

 

Patrick Janssens en de hoofddoek


Stoort het mij wanneer de persoon aan het loket in het districtshuis een hoofddoek draagt? Is de dienstverlening hierdoor minder goed?

Is er een probleem wanneer de loketbediende een t-shirt van zijn favoriete voetbalclub draagt ? Weet heel 't stad intussen al niet lang dat Patrick supportert voor "Den Beerschot", terwijl Ludo het opneemt voor "Den Antwaarp" ?

Wie is er compleet reuk-, geslachts-, opinieloos ??!!

Wie heeft er zaken mee welke kleur onderbroek ik draag ?

Mag ik geen religieuze, politieke of andere overtuiging hebben? Moet ik mijn persoonlijkheid thuis laten, wanneer ik naar het werk ga ?

Zijn dit nu de gelijke kansen waarover jij het indertijd had, Patrick ? Gaan we op deze manier jonge, enthousiaste en gemotiveerde moslimmeisjes de kansen geven waarop ze recht hebben? Ben je burgemeester van alle Antwerpenaren of alleen van de vrijzinnigen? Moet een burgemeester trouwens niet in hemd en das ?

Stop met die zever ! Het seizoen van de keizer-kosters, regelneven en ayatollahs is lang voorbij. 

                                                                                                                                                          Jimmy

 

Een blog die niet de vergetelheid mag induiken:

http://the-antwerp-philosophical-society.skynetblogs.be/

_______________

De Gentenaars willen nu de West-Vlamingen buiten, zij hebben zich verenigd in de N-GA. Er moet eerst uitvergroot worden in de eigen omgeving om de dwaasheid van veralgemeningen goed in te schatten. Al valt het te betwijfelen of die uitvergroting mensen tot een andere mening kan brengen.

Wat de hoofddoeken betreft nog dit: wat nu met de vrouwelijke kankerpatiënten in chemotherapie: gewoon kaal komen werken, of met een dure pruik die dan nog kan wegwaaien?

De  hoofddoekenkwestie kan alvast door de groep in kwestie aangevoeld worden als een nieuwe fase in de tactiek: Islamieten pesten.. Hoewel die bedoeling er officiëel zeker bij geen enkele partj is (kwestie van de wet tegen het racisme niet te overtreden)  Officieus spint het Vlaams Belang weer garen bij haar eigen achterban met deze kwestie, we hebben de andere partijen zover gekregen dat ze ons eigen programma gaan uitvoeren...

Er is een dosis intolerantie in elk van ons, waakzaamheid blijft geboden binnen ons kleine zelf. Toen in de jaren 30 ,maar ook nu nog.

Psychisch zijn we weinig (of niet) veranderd…

10:00 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hoofddoek, vlaanderen, tolerantie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.