11-01-08

Eindelijk een mooi initiatief : “Virus” (het nieuw canvasprogramma op dinsdag) met deze week een Deense reportage rond kinderporno. Onthutsend!!!

Dinsdagavond bracht de vrt een indringende Deense reportage waarin men de handelswijze van een pedofiel naging met verborgen camera. Schitterend in beeld gezet, degelijk geritmeerd en tegelijk voldoende discreet.

Het doet goed dat de vrt (eindelijk) ook  Europese producties kansen geeft. Willen we geen bijhuis van de VS worden moet dat meer gebeuren. Europa heeft het nadeel veel verschillende voertalen te hebben. Voor Vlamingen hoeft dat geen bezwaar te zijn dankzij ondertiteling.

 

In het volgende eindfragment zie je hoe Rudy Frederiksen voorstellen doet aan een jongere om met hem te seksen, tijdens zijn expliciete uiteenzetting valt de filmploeg binnen en ogenblikkelijk wordt hij rond zijn houding bevraagd. Hij ontkent meteen alles. Nochtans is alles in de andere kamer door de presentator gehoord;

 

Je zou haast denken dat dit alles ge-ensceneerd is (zo goed in beeld gebracht) en dat de pedofiel gewoon een acteur is. Alles lijkt te makkelijk te verlopen. Het zou evenwel om werkelijkheid gaan.

De bewuste pedofiel zou ondertussen weer aan het werk zijn op het net  ( http://myspace.com/rudyfrederiksen  ), is dit werkelijkheid of fictie die als werkelijkheid wil doorgaan?  Men zegt dat het werkelijkheid is. Verbazend hoe makkelijk hij zich in de val laat lopen. Die rat ‘in het vak’ die grootsprakerig al 25 jaar daarmee bezig is…

 

Hier de slotminuten van Operation X zoals je ze op YouTube kan vinden en waarin de man wordt ontmaskerd:

 

De website van ‘Virus’ is beloftevol en bevat boeiende links onder andere deze naar de krant Trouw die de zaak Frederiksen behandelt: http://archief.trouw.nl/artikel?text=rudy%20denemarken&am...

De vrt-site meldt ook dat een ingekorte versie van deze reportage nog te zien zal zijn in 'Vranckx' op 26 januari. Mooi aan de site is ook dat men de mogelijkheid geeft aan de kijker suggesties te doen rond reportages die men graag op het scherm zou zien. Doeterniettoe kon het niet laten zelf enkele voorstellen te droppen.

 

Er lijkt een goede nieuwe wind te waaien op canvas de laatste dagen!!

 

 

10:45 Gepost door doeterniettoe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.