12-12-07

Mooiste pleidooi: Vue du ciel

Mooiste pleidooi voor het behoud van de  biodiversiteit. De schadelijke impact van de mens op de  klimaatverandering moet met alle mogelijke middelen worden bestreden. Waarom omdat we bewust zijn, meer nog het bewustzijn van de kosmos zijn. Als we niets doen bewijst dat dat we tomeloze  consumptie  liever zien dan onze eigen kinderen.

Dit klinkt dramatisch maar kan je het wel anders zien? Er is geen weg naast.... Je iets ontzeggen het laatste nieuwe model van gsm of wagen of huis of zwembad of vakantie kunnen we niet, objecten zijn te verlokkelijk. Zullen we dat kapitalistische basisgevoel kunnen overstijgen? Onze geïnstitutionaliseerde verslaving ombuigen ? Het laatste neuwe speeltje is toch geen basiswaarde? 

Zullen we omwille van het ‘consumerisme’ onze eigenste biotoop vernietigen en zo ook onze eigenste soort?  Dit is waanzin, je reinste waanzin.

Iedereeen heeft schrik van met het vingertje te wijzen... maar een richtingloze samenleving  'moddert maar wat an'.... daar is het elk voor zich en dus richtingloos.

Een film als deze kan, moet ons samenbrengen. Er is geen andere weg. We moeten niet zoeken naar wat ons scheidt, wel naar wat ons verbindt: leven. De rest is op dit ogenblik bijzaak.

 

 

 

10:30 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (1) | Tags: klimaatverandering, documentaire |  Facebook |

Commentaren

liefst niet he? want dan....

hopelijk nog lang gezond en wel

Gepost door: joz. | 12-12-07

De commentaren zijn gesloten.