11-12-07

Bush : The Great Pretender

 

“Pretending that you’re still around…”

Kan  Bush nog  steeds geloven dat het volk rond hem staat?

 

 

Wat blijft er over van de Amerikaanse droom?  Hoe kan je nog van een werkelijke democratie spreken als je president je de ene leugen na de andere wijsmaakt. De jongste bvb dat Iran een bedreiging vormt doordat ze een atoombom ontwikkelt, dat dit land daardoor de wereld op de rand van een derde wereldoorlog brengt....Zulke retoriek spui je, terwijl je zelf al maanden weet dat het niet zo is maar dat verzwijg je en je gaat voort met oorlogsretoriek.  Er worden geen stappen op dit ogenblik gezet in Iran naar een ontwikkeling van een bom. Daarmee is men al meer dan 4 Jaar terug gestopt en die informatie komt van een zeer betrouwbare eigen bron: de CIA....

 

Of een andere stemmingmakerij: Chavez als dictator voorstellen. Het demoniseren van elke president die niet de kapitalistische weg volgt. Alsof Chavez ooit voorstelde president voor het leven te worden.Geenszins, hij wou het alleen mogelijk maken meer dan twee termijnen na mekaar verkozen te worden. Dat is wel anders dan zeggen hij wil president voor het leven worden...  Zelfs binnen Europa kan je als staatshoofd in sommige landen meer dan twee maal verkozen worden.

Het valt me trouwens op hoeveel reacties  in scheldproza je op het net vindt tegen hen die het opnemen  voor Chavez bvb. Dan ben je onmiddellijk een rooie hond e.d.m, alsof daar iets verkeerd aan is. Dat Chavez Bush niet spaart is een koekje geven van eigen deeg…

 

Voedselbedelingen aan de armsten, onderwijs en geneeskunde voor allen is daar iets op tegen? Alleen oog hebben voor wat er verkeerd loopt is verkeerde informatie geven vooral als wat er scheef loopt al tientallen jaren scheefloopt. Je bouwt geen nieuwe maatschappij, je werkt steeds verder vanuit de oude.  

 

Bush heeft zijn land eens te meer voorgelogen, en je kan de vraag stellen hoe het mogelijk is dat het volk zulks blijft pikken. 

 

 Een mooi verslag rond de verslaggeving rond Chavez en Iran van AJI:

 

 

 

 

14:15 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: media, iran, bush, chavez |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.