10-12-07

De klimaatconferentie in Bali live meemaken…

UNfcc…is dankzij het net slechts een klik ver.  Je zit zo  mee in Bali (en nog wel op de eerste rij). Tenslotte geen slecht idee vermits uiteindelijk wij allemaal dit wereldwijde probleem moeten oplossen. Elkeen op zijn manier maar met hetzelfde doel voor ogen.

Trek 7 uur van de opgegeven Bali-tijd af en je zit mee live in de zaal. Hopelijk gebeurt er ook veel in de wandelgangen en komen er echte oplossingen. Het luchtig oppervlakkig bekijken van zulk loodzwaar probleem zoals sommigen doen, kan je rillingen geven: zij hebben toch ook kinderen en zeggen van hen te houden ?

Is er wel  voldoende werkelijkheidsbesef even verder dan het eigen bed?

Vandaag maandag 10 december waren er informele bijenkomsten. Morgen dinsdag 11 december plenaire zittingen rond de implementaties, welke maatregelen komen er uit de bus voor een post-Kyoto en daarbij de stille vraag zal de mensheid (nog steeds een mensheid  opgedeeld in staten die zich onafhankelijk, los van de anderen,  ‘wanen’ en  hun burgers vol nationalistische idealen stoppen …) de moed hebben zijn inzicht te volgen en eens niet gewoon zijn kortstondig verlangen naar steeds meer…

Beginuur dinsdag 11 december in Bali :3 p.m. dat is Nederlandse tijd 8 uur ’s morgens voor de plenaire vergaderingen. Al zijn er al persconferenties die je kan zien vanaf  2 uur vannacht:

http://www.un.org/webcast/unfccc/2007/index.asp?go=05071211

http://www.un.org/webcast/unfccc/index.asp

het programma: http://www.un.org/webcast/unfccc/2007/index.asp?go=071211

 

Kunnen wij mensen onze primaire driften sublimeren, overstijgen?

Het blijft een open vraag of we het als soort zullen kunnen.

Alles over de klimaatconferentie op  http://unfccc.int/meetings/cop_13/items/4049.php

 

17:04 Gepost door doeterniettoe in Milieu | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatopwarming, vn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.