17-11-07

Het probleem van de opwarming is ontzettend ernstig dus…

Alleen beseft die ‘Homo Sapiens ‘ (een naam die hij aan zichzelf gaf, ahahaha…) dat niet… Hij hoort het amper tussen de andere nieuwsitems en de miljoenen entertainment programma’s door. En zo hij het hoort denkt ie: ja en dan, doe er iets aan. Alsof hij louter verbruiker is, louter passieve consument dus  en hij of zij gewoon op een oplossing van buiten kan wachten. Die zal hij dan wel kopen als het hem bevalt… En als het niet prima loopt zoals ie wenst dan wordt dat de schuld van de anderen….

 

Dit is het eerste probleem van die omvang waar de mensheid bewust mee te maken krijgt, en dat hij dus ook bewust kan ombuigen als ie tot actie overgaat.

Het gekke is dat het er meer en meer op gaat lijken dat de mens door zijn eigen daden zijn ondergang bespoedigt. Wij dragen daar dan de volle verantwoordelijkheid voor, tja…

 

Dit is het werkelijke beeld van ons die homo sapiens, die er slechts zal zijn  zolang ie maar kan consumeren, steeds meer produceren. Lukt dat niet, kan hij dan overleven?

 

Onze denkwijze moet omslaan, verleden week in Knack : tegen 2011 meer dan twee miljard 750  miljoen man jaarlijks in de lucht. 620 miljoen meer dan in 2006.... Elk vliegtuig met zijn eigen chemical trail. Gaat men dat kunnen inperken, worden die vooruitzichten van IATA nu plots omgebogen? Gaan we met zijn allen de poolkappen en het steeds  sneller smelten ervan nog vlug bekijken? Die kans lijkt groter dan indringende maatregelen.   Gaat iemand het vliegen laten om de verloedering van het luchtruim, de CO2 uitstoot te verminderen?  M.a.w. kunnen wij ons laten leiden door ons gezond verstand.? Zolang de vluchten zo goedkoop blijven zullen ze niet verminderen. Slechts als iets pijn doet verandert die homo sapiens zijn houding ….

Verstandig zou zijn van elke vlucht een CIA vlucht te maken met, laten we stellen een weekje een folterkamp erbovenop, eerst dan zou het personen-luchtverkeer drastisch minderen. Nu is het lucratief voor velen en dus blijft het toenemen. Ons verstand veroorzaakt geen veranderingen daarvoor zijn we niet "sapiens" genoeg,  eerst moet het pijn doen om onze houding te kunnen veranderen…

 

Eerlijk: wie verandert er volgend jaar zijn reisplannen omwille van het algemeen belang?
Verstandig zou zijn dat alle partijen tot een consensus komen van wat er moet gebeuren zodat de toekomst van de mensheid niet vergooid wordt in electorale spelletjes ...  

23:22 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: klimaatopwarming |  Facebook |

Commentaren

Klimaatgekte De hele wereld is ineens in de ban van het klimaat, niet dat we er niks aan moeten doen hoor, maar op deze manier gaan mensen nog klimaat moe worden. wordt het straks ' nee he, heb je weer zo'n klimaatgek' en dan gebeurt er helemaal niks meer.
De harde waarheid is dat we het moeten voelen voor het echt doordringt, spijtig genoeg

Gepost door: Stefanie | 17-11-07

De commentaren zijn gesloten.