14-11-07

Paradoks De klimaatopwarming juist versterkt door de steeds hogere petroliumprijzen…

dominoJe zou verwachten dat de klimaatopwarming een schokeffect zou hebben en onze energiebehoeften sterk zou doen slinken. Of dat juist daardoor het gebruik van fossiele brandstoffen zou slinken. Maar op dit ogenblik gebeurt dat niet. Er lijkt geen ontradend verband te zijn tussen de steeds hogere petroliumprijzen en het energieverbruik. Het globale verbruik slinkt niet, maar stijgt alom.

Men gebruikt naast fossiele brandstoffen ook schone energie, zuinigere wagens worden meer verkocht dan vroeger ook omdat de petroliumprijzen  de pan uitswingen en toch… Het verbruik van petrolium blijft enorm ( en de prijs ook: de honderd dollar grens is haast bereikt) maar die hogere prijs maakt gewoon dat de vraag naar goedkopere fossiele brandstoffen enorm stijgt, want die blijken goedkoper!!!  Er wordt weer meer steenkool verbruikt en dus stijgt het verbruik van CO2 evenzeer … De opwarming van de aarde nu is sterker dan de vroegere  stoutste prognoses….

 

http://www.usatoday.com/tech/science/environment/2007-05-...

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/05/070516152106...

 


Er is dus een grote nood aan een soort instantie die op wereldvlak de CO2 emissies taxeert zodat de tendens naar een verminderde uitstoot van CO2 verder kan worden doorgevoerd.

10:15 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.