18-10-07

“My dear olive tree” zéér de moeite!!

Het  Palestijns-Israëlisch  conflict heeft de Israëli’s doen besluiten een muur op te trekken maar dan een volledig op Palestijns gebied en vaak daar diep het land in  (afhankelijk van de locaties van de Joodse nederzettingen). Zo ontstond er een ‘niemandsland’  maar waren vele Palestijnse  families hun land én broodwinning kwijt.

In volgende bijdrage uit de reeks ‘Witness’ van Al Jazeera International zie je hoe de broodwinning van een aantal Palestijnse families brutaal ontnomen wordt. Het is ook overduidelijk dat zulke acties gewoon tot een grotere radicalisering leiden. Belangrijk is te weten dat niet alle Joden solidair zijn met deze acties van de Israëlische overheid. In het interview achteraf zegt een olijfplanter dat bij hun protest ze ook steun kregen van een 200-tal Joden die niet akkoord gaan met deze politiek van Israël. Je leert mekaar maar beter kennen door in de huid van de andere te kruipen.

Sommigen nemen het kwalijk dat zulk incident vermeld wordt. Het lijkt me nogal duidelijk dat juist het niet vermelden de realiteit vertekenen is.

 


 


Lees evt ook dit….: http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2002...

23:49 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: palestijnen, israeli |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.