29-08-07

Vanavond video in aanslag!

Patty_HearstVanavond video in aanslag voor de aanslag die de VS sociaal schokte maar   vlug werden de plooien terug glad gestreken en men redeneerde "gewoon doen alsof er niks gebeurd is". De sociale ordening had (in de VS) een siddering ondergaan.... maar men dekte  alles vlug terug toe door de aandacht te verleggen  naar het glossy verhaal van de van huis weggelopen dochter die tenslotte het veilige warme nest terugvindt. All is well that end well ?

Een verhaal (maar echt gebeurd! ) van manipulatie en toedekking dus. Vanavond om kwart voor middernacht op Ned 2 (VPRO) de video die de hele zaak Patty Hearst  uiteenzet, rijkelijk gedocumenteerd: "Guerilla: The Taking of Patty Hearst".

Dit blogje wijdde  enkele dagen terug aandacht aan deze gebeurtenis onder de titel: aanpassen of dwarsliggen? Een vraag niet alleen voor Patty maar voor eenieder. Vrede nemen met de bestaande onrechtvaardige verdeling van de rijkdommen is die goedkeuren.

 De documentaire is niet op het net te vinden maar loont de moeite om door een breed publiek gezien te worden. Schitterend dus, deze herhaling van de VPRO.

Over Patricia Hearst:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Patricia_Hearst

 

 

11:44 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (2) | Tags: patty hearst, s l a, dwarsliggers |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor je aanvulling.. ..maar jammer genoeg is het als torrent en dan nog een zeer zware download van haast 1,5 GB.

Gepost door: doeterniettoe | 30-08-07

De commentaren zijn gesloten.