21-08-07

Dwarsliggen of je conformeren (3): Patty Hearst en de S.L.A.


De S.L.A. ontsnapte dus aan een proces door dat de groep omkwam in een shoot out. Een betreurenswaardig feit vermits dit proces ook het proces van het sociaal beleid in de VS had kunnen worden. De VS telt miljoenen armen zonder ziekteverzekering en met een uitkering waar men niet mee rond kan komen…

Geen proces dus, niks moest dus in vraag worden gesteld, want de leden van de S.LA. kwamen ‘toevallig’ om. Patty Hearst als enige dus niet, zij nam haar vroeger identiteit terug aan, beweerde te zijn gehersenspoeld en nu gelukkig te zijn terug te zijn in haar oorspronkelijk milieu… Het geheel werd afgedaan als een uit de hand gelopen liefdesaffaire, niet als een ideologische keuze.

 

 

Hier de persconferentie van  Patty Hearst:

 

 

Guerrilla: The Taking of Patty Hearst - Patricia Hearst Press Conference

Posted Nov 16, 2004

Patricia Hearst holds a press conference.

 

 

All is well that ends well. Terroristen  dood en dat zonder vorm van proces, een proces dat het  proces van het sociale beleid van de VS had kunnen worden, en  rijkelui’s dochtertje Patty terug in eigen milieu….

 

http://www.ifilm.com/movie/13001

 

De VS was eens te meer aan een coup ontsnapt die de bestaande machtsverhoudingen aan het wankelen had kunnen brengen.

 

Wikipedia over het SLA:

 

 Robert Stone maakte een knappe documentaire rond deze groep en het interview van hem rond die hele beweging hier als besluit:

 

 

 

Guerrilla: The Taking of Patty Hearst - Director Robert Stone Interview

Posted Nov 16, 2004

Director Robert Stone discusses the story behind the Symbionese Liberation Army and the kidnapping of Patty Hearst.

10:15 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: patricia hearst, dwarsliggers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.