31-07-07

Demografie…

Demografisch alleen al staan we de volgende jaren voor enorme uitdagingen. De aarde wordt  in de nabije toekomst noodgedwongen een oord van enorme veranderingen. (demografisch, economisch, ecologisch).  Dat bleek ook al (wat betreft voedingsproductie) in het voorgaande logje.

 

De grootste oorzaak van die noodgedwongen veranderingen in onze levenswijze is de eenparig versnelde toename van de bevolking. Een voorbeeld ter illustratie: De aarde deed er ettelijke tienduizenden jaren over om tot een miljard mensen te komen. Maar een miljardje meer produceren doen we op dit ogenblik al op 15 jaar!!! Hoe kunnen we fysisch en geestelijk deze eenparige versnelling bijhouden, hoe zal onze soort deze toename aankunnen ?

 

Volgend degelijk overzicht rond deze situatie komt uit die mooie reeks van Arte ‘Le dessous des Cartes’, een reeks die in elke aflevering aantoont dat televisie niet afstompend moet zijn… Het is beter zich van de situatie bewust te zijn, ook al is er geen pasklaar antwoord. Beter je bewust te zijn van deze loodzware problematiek  dan van struisvogel te spelen….

 

 

Zie ook het vroegere logje van Blogbedenkingen : http://blogbedenkingen.skynetblogs.be/post/2934005/tellen...

 http://blogbedenkingen.skynetblogs.be/post/3498406/hawkin...

 

 

zie ook (Wikipedia Engl)  Populationgrowth : http://en.wikipedia.org/wiki/Population_growth

en  http://en.wikipedia.org/wiki/World_population

 

hier een beeld van de bevolkingsdemografie per land: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbo...

 

11:30 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bevolkingstoename, demografie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.