08-07-07

Cultuurkanalen….

Het cultuurkanaal van de NPS bestaat al een tijdje en werd hier op BB nog steeds niet vermeld. Onterecht. Interessante zender die in Vlaanderen  frustratie opwekt omdat je er niet alle aangeboden programma’s kan zien. “Access denied. This stream may not be viewed from your location! “ zie je vaak staan nadat de publiciteit wel is doorgekomen. Al mag Vlaanderen al  blij zijn met  wat het wél krijgt. Een uitgebreid interview met interview met Boudewijn De Groot (cultura) bvb.

 

Wanneer komt  in Vlaanderen een tegenhanger voor cultura? Toegegeven er is al EXQI al is die niet overal beschikbaar. Niet op BelgacomTV bvb..

Waarom niet meestappen in Arte,het cultuurkanaal  dat de Romaanse en Germaanse cultuur verbindt en waar intussen  klokrond het ene goede programma na het andere volgt? Arte zou de humus kunnen zijn waarin onze culturen dichter naar mekaar kunnen toegroeien. De tijd waarin Vlaanderen zich moest afschermen om de eigen identiteit te bewaren is toch al voorbij? Ligt de “cultuurdreiging” niet eerder elders ? De  Angelsaksische, Amerikaanse invloed bvb. is enorm groot. Een tegenhanger zou de hele zaak terug tot betere proporties herleiden, zou kunnen tonen de rijkdom van de andere culturen.

Hoe triest is het gesteld met de invloed van de Duitse cultuur hier in Vlaanderen bvb, ondanks het feit dat Duits onze derde landstaal is en we hier (via de satelliet ) een waaier aan degelijke zenders (3sat, Zdf  Theaterkanal,alpha, Phoenix) kunnen ontvangen.

Intussen blij dat cultura er is.

 

Cultura on demand: http://cultura.nps.nl/page/videoondemand

 

15:30 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur, cultura |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.