26-06-07

Smeltend poolijs

Die Zeit Bildergallerie is vaak de moeite  Zo deze week in “Die Zeit” knappe foto’s van smeltende ijsbergen, watervallen smeltend ijswater ....  IJsbergen zouden de opwarming vertragen, al is deze uitspraak zéér betrekkelijk... Het gaat om 'eventjes' vertragen maar wat daarna? Gewoon voortdoen en  alles zien als fait divers, media-praat? Hoe lang kan deze soort 'struisvogel' spelen vooraleer ze uitsterft? Dit is geen pessimisme, dat ligt in onze 'mogelijkheden'. Wij hebben zo sterk ingegrepen op deze blauwe planeet dat we haar (voor onze eigen soort) blijvende schade kunnen toebrengen. Dat kunnen wij!!

 

 Mooi aan Die Zeit is men geeft vaak interessante, leerrijke, diepzinnige commentaar. Dat gebeurt zelfs in de begeleidende tekst bij de Bildergallerie 'Eisberge'

 

Die Zeit, oerdegelijk, en ook in de Nederlanden verkrijgbaar voor ietsje meer dan in Duitsland (3€90 ), maar telkens meer dan zijn prijs waard. Bovendien is dit tijdschrift niet te beroerd zijn inhoud telkens online te zetten. Inhoud, communicatie, bewustzijnsverruiming daar gaat het bij hen  om, niet in de eerste plaats om winst. Al heb je telkens de neiging ook het gedrukte exemplaar te kopen, gewoon omdat het prettiger leest en je het werk van ‘Die Zeit’ waardeert en wil steunen. 

Een tijdschrift zomaar gratis online zetten, je  moet het hier in België nog zien gebeuren! Zelfs België’s staatsomroep is intussen meer een  wingewest voor productiehuizen, terend op een ‘ons kent ons’ gevoel, dan een bron van educatie, volksopvoeding.

 

 

Website: http://www.zeit.de/

 

22:17 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatopwarming |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.