02-04-07

Klimaatopwarming

Uiteindelijk is het wel prettig zulk warm weer zoals we het de laatste tijd kennen, de verwarming staat nu al af –en het is nog maar begin april –  de ene zonnige dag volgt op de andere. De kust doet gouden zaken enz… gezelligheid troef op het eerste gezicht. Alleen het besef dat dit de prettige fase is en dit uiteindelijk het begin is van de grote verstikking is minder prettig…. We doen voort alsof de klimaatopwarming een ver van ons bedshow is terwijl we er middenin zitten.  Humo van deze week lezen is een must : de 3 bladzijden rond de klimaatopwarming liegen niet ze tonen de feiten, ditmaal geïnterpreteerd door een echte meteoroloog. Heb niks tegen Frank De Boosere, tenslotte komt deze jongen er toch openlijk voor uit dat hij geen meteoroloog is. Alleen bezwijkt hij telkens voor de eer wanneer de vrt hem consulteert rond meteorologische feiten. Een cruciale fout van de nieuwsdienst m.i.  Waarom aan de meteorologen die we hebben voorbijgaan en een niet-meteoroloog nl. FDB tot autoriteit verheffen? Het behoort tot die verkeerde één-strategie, we zijn een tv-familie; we spreken mekaar met de voornaam aan en samen weten we alles, wij hebben genoeg aan ons groepje, bedankt dat je bij ons bent enz….  Een schijnwereld waar ik bewust niet in wil meestappen.

 

Het weer wordt steeds warmer en we zitten hier nu nog  in de aangename fase. Houden zo, niet verder laten ontwikkelen tot de stikkende fase….Dat verhinderen zal moeilijk zijn:  de menselijke inbreng in het klimaat verminderen  doe je niet van de ene dag op de andere. Belangrijk zijn de daden die we zelf dagelijks stellen, en aan comfort inbinden doen we niet….

Als we het niet voor de mensheid willen doen (misschien is dat te algemeen, te vaag…) doe het dan voor je kinderen… (of  heb je het zelfs niet voor hen over?) Zo voortdoen is moreel onacceptabel. Je kleinkinderen zullen het je later terecht verwijten. Gewis.  Wat hebben  jullie  ons nagelaten. Jullie wisten toch beter ?

Zullen we zeggen zoals  vele Duitsers na Wereldoorlog 2: Wir haben es nicht gewusst ?

 

 

 

Raadgevingen om CO2 te reduceren:

Natuurlijk zijn volgende raadgevingen onvoldoende maar ze zijn een concreet begin voor eenieder die wil.

http://www.co2.nl/tips.php

 

22:23 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatopwarming, vrt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.