29-03-07

An Inconvenient Truth online

Een nieuwe poging om Al Gore’s “An Inconvenient Truth “ hier online te zetten.

Vergeet de eerste 10 minuten van deze video (een lange inleiding) maar  kijk naar Gore’s uiteenzetting. Jammer  genoeg, dit is niet overdreven. Uit een klimaatrapport  van het KMI (België) dat in April verschijnt blijkt dat het klimaatgmiddelde in België de afgelopen 20 jaar met haast een graad is toegenomen…. Een dramatische toename. Wat met onze kinderen ? Wat met ons gedrag? Europa is een must om dringende maatregelen door te drukken.

 

Aan de reacties van velen te zien, blijkt de globale opwarming meestal niet door te dringen: men gaat in het defensief, men zoekt sussende gedachten. De mens is inventief, men zal er wel wat op vinden; of men zegt: er zijn vroeger al ijstijden geweest. Of men ziet alleen de voordelen: fijn geen verwarming meer… Oppervlakkig gezwets met als bedoeling voort te doen zoals vroeger …. Het probleem nu nog ontkennen, nu geen ernstig wetenschapper dat nog doet, geeft blijk van ontzettend onverantwoord gedrag. Wie kinderen heeft (of nog wil maken) mag zich schuldig voelen als ie zo reageert, hij vergeet  dan dat wij hen slachtoffer maken door ons onverantwoord gedrag…..

 

We willen dat het 5 voor 12 is en niet later, we willen ons wijsmaken dat er nog iets aan te doen valt en je wil het mee geloven want er is geen alternatief waar wij als soort nog bij kunnen zijn.  Het is alle hens aan dek en wel voor de rest van ons leven !!! Niet theoretisch maar in de praktijk.

 

 

Hier  de video (je kan evt de lange inleiding van 10 minuten overslaan ):

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=-256543696...

 

 

00:33 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (1) | Tags: milieu, gore, an inconvenient truth |  Facebook |

Commentaren

.. neen ik heb de video niet bekeken, misschien later nog.
Het dringt misschien iets beter door als we er bij stilstaan hoe de dieren en vogels en insecten hier zullen verdwijnen en er andere, vreemde 'beesten' naar hier zullen komen overwaaien, hoe dat ons hele systeem, de landbouw bijvoorbeeld, overhoop zal gooien. Bijvoorbeeld. Maar dat is 1 facet van de opwarming dat mij heel erg stil maakt. Of het afbrokkelende ijs. Of de stijging van de zeespiegel. Amsterdam en London en Sydney die verdwijnen.
Etcetera.
Ik wens je een fijn weekend. En ik dank je voor je niet aflatende koppigheid.

Gepost door: Evy | 30-03-07

De commentaren zijn gesloten.