29-03-07

Al Jazeera niet op de kabel in de VS….

Het is ronduit schandalig hoe de VS met ‘persvrijheid’ omspringt, wel alle aandacht voor alle  uitspraken van de eigen president, een president die constant de vrijheid van het eigen land benadrukt; alle aandacht krijgt voor de eigen interpretaties van nieuwsfeiten  maar media die men zelf niet in handen heeft maakt men ondertussen monddood. De  toch degelijke (en toch ook genuanceerde) zender Al Jazeera International bvb, wordt  in de VS niet verdeeld….  Er is volgens een (niet met naam genoemde) poll, geen interesse voor…(zie http://www.aim.org/briefing/4992_0_5_0_C/ )   Geloof dat maar!  Men geeft de burger gewoon geen kans een eigen mening te vormen.

Dan zijn we hier in Europa toch beter af… (al vreest Paul Goossens en ik ga met hem mee hier in Vlaanderen wel het ergste .... zie http://www.agjpb.be/vvj/nieuws.php?nieuwsid=363  )

 

Vrijheid lijkt  in de VS slechts te gelden zolang de eigen visie op het nieuws de overhand heeft. De tonnen pulp die men over de toeschouwers gooit heeft als doel de aandacht af te wenden van de politieke realiteit, desinteresse voor politiek te cultiveren… Zo kunnen de machthebbers onbelemmerd hun gang gaan. Zo is de kiezer slecht geïnformeerd en gevoeliger voor de officiëel gedebiteerde interpretaties…Zo vervormt men langzaam een democratie. Zo verwijdert dit land zich meer en meer van de Amerikaanse droom. Zo krijgt de V.S. die toch beweert een ‘democratie’ te zijn, meer en meer dictatoriale trekjes….

 

 

 

Zie: Why Al Jazeera is blocked in the US…

http://tojou.blogspot.com/2007/03/why-al-jazeera-english-...

 

 

Fox TV parodieert Al Jazeera International  in zijn ‘ Mad Tv’:

  

Van Mad TV komt  ook de i-rack sketch, maar deze laatste sketch poogt men nu van het net te verwijderen…, ik vermoed dat het te genant werd voor Fox toch tot hiertoe een pro-Bush zender) ‘n Kritische noot over de eigen regering mag wel zolang ze niet veel aandacht krijgt…  Dan past ze binnen de argumentatie dat je in de VS alles mag zeggen. Krijgt iets te veel aandacht en past het niet binnen de eigen mediapolitiek poogt men het af te voeren.

 

Zo was binnen CNN  het programma “Dead Wrong”  uitermate kritisch ten opzichte van de Bush administratie. Ze toonde de manipulatie van nieuwsfeiten  met het doel de oorlog in Irak verkocht te krijgen aan het grote publiek.  Dead Wrong werd amper binnen de VS getoond.  “Dead Wrong” van CNN is intussen nog zeer moeilijk te vinden op het net.

 

Een parodie op Al Jazeera International wordt ruim verspreid (via Fox) maar de zender Al Jazeera International in de VS via de kabel  beschikbaar maken voor de doorsnee huiskamer, nee zulke vrijheid staat men niet toe….

 

Men houdt het in de V.S. bij parodieën op Al Jazeera….

Een betere kijk op andere culturen is bijkomstig?

 

22:09 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (1) | Tags: al jazeera international, censuur, vs |  Facebook |

Commentaren

.. je bent een volhouder.
en ik kom altijd terug.

Gepost door: Evy | 30-03-07

De commentaren zijn gesloten.