01-03-07

je wordt de foto, jij bent de foto...

snack girl 0008

Deze snapshot uit  Karina Brys’ blog  verbaast me zo dat ik eerst twijfelde aan de werkelijkheidsgehalte ervan, zijn  hier geen truuks uitgehaald? Blijkt van niet... De snackgirl aan de bar is identiek met de foto die juist voor haar hangt. Een snapshot op het juiste ogenblik, de expressie van dit meisje voor de foto is zoals die van het etende hamburgermeisje op de foto… Ze lijken identiek...

Hoe kan dit?….Gewoon toeval?

 

Meer en meer gaan we lijken op de beelden die we dagdagelijks zien, hoe graag we dat ook ontkennen, we willen een eigen persoonlijkheid hebben, maar is die er wel?  Zo zoeven tienermeisjes de scholen uit achteraan op moto’s van vriendjes, exact zoals in blitse Amerikaanse films. Zelfde houdingen, zelfde stijl van met mekaar om te gaan als in sommige clips. Afgekeken of  persoonlijk verwerkt? Alleszins beïnvloed.... De ideale consument die één wordt met dat wat hem aangeboden wordt, film muziek, levensstijl, ideologie...

 

Hoeveel mensen kopen intussen niet uitsluitend merkkledij en zijn zo een (betalend) lopend uithangbord voor een of ander multinational?

 

Schitterende blog die van Karina Brijs, een aanrader, vooral sterk is ze in het vastleggen van gewone stadsbeelden, wachtende mensen in bushokjes bvb (ook vaak gefotografeerd voor een foto zoals ook hierboven  in  "Snack Girl" ).  Haar snapshots tonen je meer dan de werkelijkheid, ze brengen je tot een bezinning op die werkelijkheid. Haar snapshots geven je de tijd dat bevroren moment te doorgronden.

 

Knap! Een aanrader.

  http://karinabrys.wordpress.com/

 

21:27 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fotografie |  Facebook |

Commentaren

Ik hoor het woord 'snapshots' veel te veel (het zorgt ervoor dat ik het soms ook schrijf ;) ). Het doet me denken aan toeristen die hier en daar wat foto's aan het maken zijn. Noem het toch gewoon 'straatfotografie'.

Ik kijk vaak op Karina's blog, die er zeker wezen mag :).

(Deze post moet als 'positieve' kritiek gezien worden. Ik probeer blogbedenkingen niet af te kraken...)

Gepost door: Tim Freh | 06-05-07

De commentaren zijn gesloten.