01-02-07

Goed om jezelf wakker te schudden…lichten uit vanavond 1/2/07 om 19.55u

lichtuit5min_repit_logo

De globale opwarming neemt schrikwekkend toe en de planeet, wij  allen, kunnen niet voldoende wakker worden geschud …vooruit dus maar.

Laten we met onszelf beginnen, het teken van het licht uitdoen is een teken naar onszelf toe  dat we zelf begrijpen dat er gehandeld zal moeten worden met zijn allen en we kunnen dus  best met onszelf beginnen….Ook in het stemhokje door wetten goed te keuren  die onpopulair zijn want zij gaan in tegen onze traditionele levensgewoonten maar noodzakelijk om de klimaatopwarming enigszins tegen te gaan…

Lichen uit dus vanavond 1/2/07 van 19u55 tot  20u maar dat is niet de grootse daad die alles verandert, belangrijk zullen zijn de talloze kleine daden in functie van een beter milieubeleid de komende decennia.

 

 

Dit was de oproep tot de actie vanavond zoals hij hier binnenkwam:

actie tegen de klimaatsverandering. Neem op 1 februari 2007 deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering !
Laat ons alle lichten doven, zodat de (politieke) besluitvormers beseffen dat er iets mis is. L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers ; "gun de planeet 5 minuten rust" : iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari as, van 19u55 tot 20.00u. Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen ! Gedurende 5 minuutjes zal de planeet kunnen uitrusten : dat duurt echt niet lang en het kost niets. En het zal de politici en kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van juni 2007 duidelijk maken dat de klimaatverandering een onderwerp uitmaakt dat weegt in het politieke debat. En waarom op 1 februari 2007? Omdat die dag in Parijs het nieuwe rapport van de klimatologische experten van de Verenigde Naties uitkomt. En dat gebeurt bij onze buren; wij kunnen dus onmogelijk deze kans laten voorbijgaan en moeten bijgevolg de schijnwerpers richten op de dringende aard van 's werelds klimatologische situatie. Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk een mediatieke én politieke invloed hebben, en dit enkele maanden vóór de verkiezingen !

 

 

De media in Duitsland, Frankrijk, Nederland en België hebben de actie doorgegeven, al geloof ik (nu al)  dat het geen succes wordt, wel een aanzet. Een teken dat geen minuut meer verloren mag gaan en allen die zich bewust zijn van het probleem zullen zoveel mogelijk hun eigen gedrag in functie daarvan moeten aanpassen.

Het WWF  vermeldt op zijn site bijdragen die je makkelijk kan leveren om de opwarming tegen te gaan ,dat is belangrijk. Zelf navenant beginnen handelen.

Elke dag. Ik vrees de rest van ons leven, jong en oud.

 

Deze afgelopen januarimaand was de warmste ooit gemeten, en we zijn al 175 jaar bezig, en in Nederland ook en daar is men al 300 jaar aan het meten…

Wie nog twijfelt aan dit fenomeen  is wel zeer hardleers…

 

 

Lees ook het commentaar van D.S (1/2/07): http://www.standaard.be/meningen/commentaar/index.aspx

 

http://www.lalliance.fr/

 

 

 

00:52 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: solidariteit, klimaatopwarming |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.