27-01-07

Twee jaar bloggen, meer dan een opeenvolging van impulsen ? …

eyeescherPRO55ESCVandaag 2 jaar terug begon ik deze  blog. Deze kikker  sprong twee jaar terug in deze poel en kijkt  nu terug en vraagt zich af: wat heeft me of evt. anderen dit bijgebracht? Heb ik gewoon het gekwetter van ‘das Man’ (de anonieme zielloze massa) vergroot? Of zie ik dankzij wat  hier neerligt als log dieper in wat me beroert, bezighoudt en hoe/of  ik het mee help op te lossen ?

Bloggen lijkt me zin te hebben als middel om synthese in jezelf te brengen… Een middel om je brein niet te beperken tot steeds nieuwe losse flodders die oudere bedenksels vervangen.

 

Deze tijd is er een van steeds nieuwe impulsen, en tegelijk gebrek aan tijd om bij die impulsen stil te staan…. Dat laatste is zeer belangrijk: tijd en aandacht geven. Diepgang is een noodzaak om jezelf te kunnen vinden, om mens te zijn,  om meer te zijn dan een scherm waarop beelden verschijnen en verdwijnen. In reflectie ligt het eigen van ons mens-zijn…Het komt neer op ‘leren kijken’, dingen bevragen. En daarvoor lijkt het net een zeer dankbaar en nuttig werkmiddel.

 

Haast 80.000 hits op twee jaar, dat is niet niks, dat is niet mijn verdienste maar de jouwe want jij klikte dit aan en de vraag blijft wat de waarde is van zulke score…

Ik hoop gewoon dat we verder kunnen denken zonder oogkleppen, onze blik verruimen zonder vooroordelen met de bedoeling de realiteit (wat dat ook is) beter te vatten, verder te zien dan het eigen gelijk, het eigen kleine ikje…

Samen een bewust oog worden van de wereld, voor de wereld.

 

17:47 Gepost door doeterniettoe in Web | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bloggen |  Facebook |

Commentaren

proficiat met het tweejarig bestaan van je blog! groetjes

Gepost door: sweet-appeltje | 27-01-07

the jury is still out... Waarde Doeterniettoe,

Zin heeft veel betekenissen.
Of en zo ja welke zin dit en andere blogs hebben, zou me te ver voeren.
Voor Onze geliefde Republiek bent u een lichtbaken in een grotendeels grijze blogosfeer.
Wij hebben steeds zin om uw afkorting (bbd) bij onze favorieten aan te klikken. Dat geeft ons dan weer zin om eens te gaan kijken bij uw doorgaans voortreffelijke links.
De lezing of het bekijken en beluisteren van uw aanraders doet ons dan weer even vermoeden/hopen dat de onzin niet onoverwinnelijk is.

Naar aanleiding van gedichtendag bladerde ik nog eens in de versjes uit mijn 'jonge jaren'.
Ook toen kon ik niet staven dat de oproep uit onderstaande proeve zinnig was. En dus toch maar...

Misschien morgen

Wanneer ik morgen
mijn ogen ga verkopen,
om mijn zorgen
niet meer te zien
en het inzicht te ontlopen
dat ik nergens meer voor dien,
zorg dan dat ze 't niet zien,
opdat ze verder zouden hopen
samen met morgen en misschien.

Gepost door: Sicko | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.