17-01-07

Boodschap van ‘An inconvenient Truth’ ondergeschikt aan winstoogmerken? Kan het cynischer?

 

http://www.youtube.com/watch?v=8j0BngYcNaw

 

Reeds verscheidene malen verdween de film 'An Inconvenient Truth’ van sites  (nl van . Google video en You Tube ) die juist zeer belangrijk zijn om de  onderliggende boodschap van de film doeltreffend te verspreiden.  Dat kán gewoon niet, de film moet beschikbaar blijven;  de klimaatopwarming bedreigt de mensheid en sommigen reageren alsof het hier om een filmpje gaat waarvan copyrights geschonden worden…Ecologisch bewustzijn is belangrijk deze eeuw, niet geldgewin. Het zou ongepast zijn als mensen zich juist aan deze film verrijken.

 

Hoe groter de verspreiding van dit document en gelijkaardige hoe meer het ecologisch bewustzijn zal groeien.  Een must dus die verspreiding. Het is al 5 na twaalf...Eenieder die de film ergens op het net vindt wordt verzocht dit hier te melden in de reacties bvb.

 

Wie de film nog niet zag kan bij Daily Motion nog de volledige Franstalige gedubde versie vinden:

 

 http://www.dailymotion.com/video/xz3jh_an-inconvenient-tr...

 

 een schat aan informatie  (in het Engels) rond global warming: http://www.participate.net/educators/node

 

 Wikipedia over de opwarming van de aarde: http://nl.wikipedia.org/wiki/Opwarming_van_de_aarde

 

 

 

17:06 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: milieu, film, copyright, an inconvenient truth |  Facebook |

Commentaren

Schanulleke gaat op 15 februari met de hele Secundaire schoolgemeenschap van Edugo (zo'n 2500 lln) per fiets naar de bioscoop om de film te bekijken. De Decascoop wordt daartoe die dag volledig afgehuurd door de school.
Wat mij betreft, een initiatief dat navolging mag krijgen. Hoe meer mensen zich bewust worden, hoe beter, want het is idd reeds vijf na twaalf.

Gepost door: kaatje | 17-01-07

De commentaren zijn gesloten.