30-12-06

Bagdad Burning ….eind 2006

 

Nu Saddam opgehangen is en het ene deel juicht en het andere deel  zwijgt… even kijken naar de sfeer in Bagdad zelf bij Bagdad Burning….

 

Het einde van nog een Jaar...

Je weet dat je land in moeilijkheden is wanneer:

  1. De VN een speciale afdeling moet openen om de chaos en het bloedvergieten te volgen: UNAMI.
  2. De bovengenoemde afdeling niet kan opereren vanuit je land.
  3. De politici die eraan meewerkten je land in deze droevige staat te brengen niet langer kunnen gevonden worden binnen je eigen land of waar ook nabij zijn grenzen.
  4. Het enige ding waarmee de V.S. en Iran akkoord kunnen gaan de verslechterende staat van je natie is.
  5. Een oorlog van 8 jaar en 13 jaren blokkade  lijken de 'Gouden Jaren' van dit land.
  6. Je land 'verkoopt' blijkbaar 2 miljoen vaten  olie per dag, maar zelf sta je  4 uren in de wachtrij  voor zwarte markt benzine voor de generator.
  7. Voor iedere 5 uren geen elektriciteit krijg je een uur openbare elektriciteit en dan kondigt de regering aan dat het gaat bezuinigen aan op de verzorging van dat ene uur.
  8. Politici die de oorlog steunden  besteden tv tijd met het debatteren is het nu  'sectair bloedvergieten' of 'burgeroorlog'.
  9. Mensen beschouwen zich gelukkig als  zij het lijk van  verwanten kunnen identificeren die reeds twee weken vermist zijn….

 

Verder zie Bagdad Burning, Girl Blog from Iraq: http://riverbendblog.blogspot.com/

Geen redenen dus om nu feestvierend door Irakese straten te rennen, de dictator is dood, had zelfs geen eerlijk proces (volgens  betrouwbare bronnen als Amnesty International en  Human Rights Watch ) veel wandaden bleven onbesproken omdat die anderen (die tot het huidig overwinnende kamp behoren) hadden kunnen compromiteren, meesleuren.

Knoop de dictator op en leef in de illusie dat de wereld dan beter is, dat is  de beste basis om ….nieuw onheil te verwelkomen.

23:10 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: irak, bagdad burning, saddam |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.