28-12-06

Een jonge Boeddha ?

Een  jong kereltje (waarvan anderen menen dat hij een nieuwe reincarnatie is van de Boeddha), bekend onder de naam  Ram Badahur Bomjan, is na 10 maanden terug uit de Nepalese jungle opgedoken en trekt weer honderden die hem opzoeken… Misschien vreemd maar VTM, de Vlaamse familiezender plaatste pal  na  dit nieuwsitem  rond  Ram Badahur Bomjan  als volgend item  de VTM kerstparade waar velen zich vergapen aan de Pfaffs, Plop,  en de andere VTM-coryfeeën  (laatste 5 minutenVTMnieuws van 26/12/06 laat ) …Ieder zijn meug, Wat is op afstand gezien het vreemdste gedrag ?

 

Die jonge Boeddha blijkt wel zinnige dingen te zeggen:

“Jullie hebben allemaal een verschillende overtuiging. Er zijn duizenden mensen, en er zullen dus ook duizenden overtuigingen zijn. Stel me een vraag en ik zal je alles uitleggen. Maar geleidelijk zal iedereen beseffen  hoe belangrijk meditatie is.”

 

Voor alles kan men een uitleg geven, men kan vallen voor de aandacht van anderen of wat dan ook maar meditatie is  belangrijk in de zin van het geheel bekijken, het trekken voorbij de woorden, je niet verliezen in woordspinnerijen en beseffen dat elke bedenking slechts een bedenking is, een gedachte uit je weefselwerk van het denken. Stilte vinden in jezelf, verbondenheid met het al, de woorden voorbij is essentieel en is een toestand die velen juist  constant pogen te ontlopen….

 

nog ’n filmpje rond deze jongeman: http://www.youtube.com/watch?v=6LIhVHzTZKk

 

een Frans filmpje van een tijd terug rond hem:

deel1:

http://www.dailymotion.com/video/xkcl3_on-lappelle-little...

deel2:

http://www.dailymotion.com/video/xkcml_on-lappelle-little...

 

 

01:56 Gepost door doeterniettoe in Levensbeschouwing | Permalink | Commentaren (1) | Tags: boeddha, spiritualiteit |  Facebook |

Commentaren

Hallo Na zes weken afwezigheid, ben ik nu op reis doorheen blogland.
Tja, die meditaties... met of zonder Boeddha... zolang die een positieve invloed hebben op een mens, zullen ze wel nuttig zijn. Een kijk op het leven ,zelfs op een vorm van overleven na de dood, kan wonderen verrichten...
hartelijke groetjes vanuit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | 28-12-06

De commentaren zijn gesloten.