07-12-06

Zijn wij Chronos? Gaan wij onze kinderen opwreten….?

ChronosSaturnGoya450w20q

 

Hartverscheurend doek van Goya, dat de de tijd uitbeeldt. Chronos wreet zijn kinderen, de gigant waar we zelf meer en meer op zijn gaan lijken, wij zijn het al, en in onze domheid voelen we ons zelfs nog niet schuldig …Kijk maar even naar buiten: hoe we verdersnellen, snel optrekken aan verkeerslichten, overal een spoor CO2 achterlatend, het spoor dat wij als erfenis aan onze kinderen meegeven….daar zitten zij mee opgezadeld. Door ons gedrag vervuilen wij meer en meer onze omgeving terwijl er ondertussen  technieken zijn die niet vervuilend zijn. 

Wanneer komen die drastische maatregelen die ons verplichten het anders aan te pakken. Die maatregelen zullen er niet via democratische weg komen, dan kiest men het eigen belang. Je zal je gedrag maar veranderen als het je veel geld kost. Op de goede wil van de vrijwilliger rekenen, kom nou!.  Het is al  12 uur of zelfs later en we kijken de andere richting uit. De klimaatopwarming wordt behandeld alsof het om een nieuwtje gaat voor de komkommertijd, of als een goed gespreksonderwerp na een rijke maaltijd. Goed hé elke dag zomer! Alsof het zo simpel ligt.

Onze levenstijl veranderen gaat ‘noodgedwongen’ tijd kosten, het is daarom belangrijk een  grote impuls te geven aan nieuwe schone technieken (via premies e.d.m), de mensen er sensitief, gevoelig voor maken!…. Het gaat om ons voortbestaan! Ziet men dat wel in???

 

Globale opwarming, de klimaatverandering stevent niet op ons af, ze is volop bezig. Vandaag 7/12/06 bvb  nog een tornado in Londen!

 

Om in Engeland te blijven . Hier via Google twee schrikwekkende documentaires van R. Attenborough die ziet dat in de loop van zijn carrière als documentairemaker de natuur drastisch aan het veranderen is. Die drastische, voelbare en zichtbare verandering, nu en overal op aarde  is hoogst verontrustend.  Zullen we  die aankunnen, de natuur, zoals ze is, kan ons, zoals we zijn, niet aan…Of  blijven  we als vuurvliegjes redeneren, onbekommerd voor de volgende dag, even nog fladderen, dra weg van hier…?  Waarom hebben we dan nog een nageslacht? Haten we onze kinderen? Zijn we zo egoïstisch…?

 

Climate Chaos:  Are we changing planet earth?

 

VIDEO:  http://www.dailymotion.com/video/xmq0n_climate-chaos-part-01-of-02

 VIDEO: http://www.dailymotion.com/video/xmy11_climate-chaos-part-02-of-02

 

 

De commentaren zijn gesloten.