06-12-06

Chavez en La Revolucion Bolivariana!!

De herverkiezing van Chavez is een duidelijke overwinning voor het socialisme dat hij in Venezuela tracht door te voeren. Deze video toont overduidelijk het enthousiasme van een groot deel van de bevolking. Meer dan 60% van de kiezers kozen voor hem in een democratische verkiezing. In  Tegenlicht's (vpro) "De geoliede revolutie van Hugo Chavez" (online on demand op je pc of in Panorama  (vrt) van zondag 10/12/06 )  kan je nog zien dat de oppositie een aantal hervormingen van hem niet kan aanvechten omdat ze de bevolking ten goede komt en daarom  benadrukt die oppositie dat Chavez een demagoog is, een zakkenvuller, dat er corruptie is, hen geen kansen geeft door de nationalisaties  e.d.m.  Alsof corruptie  niet nog groter is in een systeem waar je het prive-initiatief de teugels laat. Wat is er niet gebeurd in Irak? De oppositie heeft geen slaande argumenten in venezuela. Chavez is zeer populair en brengt welvaart naar een groot deel van de bevolking die er eeuwen geen deel aan had.

Hier zijn volledige  redevoering op video na de bekendmaking van zijn gigantische overwinning zondag ll:

 

 

 

hier de url: http://www.youtube.com/watch?v=4BO2JeAqzfE

 

 

Deze redevoering klinkt als een groot vreugdelied, een ode aan de bevolking en aan het socialisme.

Hoogst belangrijk is dat Chavez de kracht die van zulke grote groep mensen die hier de polslag van de revolutie aanvoelen kan vertolken en dat hij hen allen samen voert naar "la grande victoria de la revolucion Bolivariana, es la victoria de l ‘amor, es la victoria del futuro, el reigno del christo..el reigno del socialismo.…"

Geen tegenstellingen hier, geen afzetten tegen een andere bevolkingsgroep wel een poging tot synthese, een meer samenbrengen van allen die een rechtvaardigere maatschappij willen op socialistische basis..

 

Zal men hem laten slagen??

Zal hij slagen?

Krijgt hij de gelegenheid  deze revolutionaire stroming te consolideren?

 Vrijheid is onmogelijk zonder een zekere vorm van gelijkheid.

 

Het kapitalisme heeft gewonnen zei men na de val van de muur? Was zulke uitspraak niet wat  kortzichtig, gezien vanuit wereldperspectief ? Hoe zou de 3de wereld (en ook de 4de wereld in de zgn rijke landen) daar vrede mee kunnen nemen...?

 

PS;1- Wie ergens de volledige transcriptie vindt van de volledige redevoering van Chavez, meer dan welkom.

2- Verdient Chavez niet  Time’s titel ‘Man of the Year 2006” ?: http://www.time.com/time/personoftheyear/2006/walkup/

 

 

00:44 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (1) | Tags: chavez, venezuela, z-amerika, socialisme |  Facebook |

Commentaren

ga eens gezellig deaud rooie opvretert!!!

Gepost door: dukeone | 12-01-07

De commentaren zijn gesloten.