01-12-06

Subliem.

Anima Mundi

 (Godfrey Reggio)

 

Anima Mundi is een film over dieren. De film heeft geen acteurs, geen plot, geen script. Anima Mundi werd door Godfrey Reggio gecreëerd die ook Koyaanisqatsi maakte.

Anima Mundi werd door de Italiaanse juwelen bedrijf  bvlgar besteld  voor het WWF, het wereldnatuurfonds, dat de film voor zijn  acties rond de biodiversiteit gebruikte.  De adembenemende beelden  van de natuur hebben de bedoeling de kijker te doen aanvoelen dat hij deel uitmaakt van die natuurlijke wereld. Philip Glass verzorgde de muzikale omlijsting in Anima Mundi,zoals in alle films van Godfrey Reggio.

De idee achter Anima Mundi is dat de orde en de schoonheid van de natuur bestaat uit het bijna eindeloos aantal soorten en variaties van dieren, elementen,  wezens die samengebracht een geheel in evenwicht  maken. Alle beelden in Anima Mundi  vertrekken vanuit  deze idee.

 

 

url: http://video.google.nl/videoplay?docid=-16788070692345142...

(op deze site kan je de film ook full screen zien wat nog stukken knapper is…)

 

 

Ook hierom moet de  mens erin slagen zijn zelfdestructiedrift (als soort ) te sublimeren: hij is het enige wezen (naar ons weten) dat die natuur bewust kan zien, hij voegt er het bewustzijn aan toe….

 

http://www.spiritofbaraka.com/anima.aspx

 

 

 

http://www.wwf.be/nl/index.cfm

 

 

19:18 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: film, natuur, bewustzijn, philip glass, godfrey reggio |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.