13-11-06

Bruno Tobback staat zijn spreektijd af tijdens de klimaatconferentie in Nairobi aan huisvrouw uit Kapellen…

 A very convenient "inconvenient truth' ?

 

 

Bruno Tobback, minister van leefmilieu, ging samen met vele parlementariërs en andere politici, in op de radio-oproep van een huisvrouw uit Kapellen om samen naar de film ‘An Inconvenient Truth’ te gaan kijken en dan de nodige conclusies te trekken. Aan de reacties achteraf te horen liet de film bij velen een diepe indruk na. Alles prima, huisvrouw gelukkig en de parlementariërs waren ‘vrijblijvend’ een tijd in beeld tijdens prime-time, schitterend een jaar voor verkiezingen. Zullen er ooit dwingende maatregelen komen, maatregelen waar politici niet mee kunnen scoren?

 

Maar nu komt het: Bruno Tobback staat zijn spreektijd af op de klimaatconferentie in Nairobi  aan diezelfde  huisvrouw uit Kapellen zodat ze daar enigszins hetzelfde kan gaan doen. Goed gevonden van Bruno zo vergroot hij zijn populariteit door zijn naam te verbinden met die van deze vrouw. Zij krijgt in Nairobi nog een breder forum en Tobback blijft intussen zelf buiten schot…An inconvenient truth werd in dit geval 'erg convenient' want een excuus om het niet over eigen maatregelen in verband met CO2 reductie te moeten hebben…

  

Of is dit  helemaal verkeerd  bekeken, doe je Bruno Tobback onrecht door het zo te stellen? Moet men het niet hebben op een klimaatconferentie over bindende maatregelen, akkoorden sluiten? Post-Kyoto?  Het valt te vrezen dat de huisvrouw uit Kapellen alleen vanuit haar eigen terechte morele verontwaardiging kan spreken en dat dit de overheid nu goed uitkomt…..

 

Je kan de hele klimaatconferentie nog altijd volgen op streaming video op:

http://www.un.org/webcast/unfccc/smil/2006/live1eng.smil

 

of op  http://www.un.org/webcast/unfccc/

 

 

 

14:07 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: milieu, politiek, media |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.