07-11-06

50.000 hits tja…

Tja, dat kan het ikje hier oppeppen, al moet je dat cijfer fel relativeren. Hoe velen zijn er niet die binnenkwamen, even keken, en besloten: nee beter niet…. Ook dat zijn hits die mee aantikken. Alleszins toch blij dat dit aanslaat bij sommigen.

 

Uiteindelijk zie je hier in BB  grotendeels de neerslag van een reis door het net met  bedenkingen …'Mijn' bedenkingen? Zijn ze wel van mij? Nee ze waaien me toe, bedenkingen die jij je misschien ook maakt of juist niet en dan heb je kans te reageren. Je denken erop af te stemmen. Hoe denken we? Is onze gedachtengang niet vaak bepaald door onze achtergrond, onze conditioneringen? En is het niet verhelderend dat te doorzien? Het geeft de mogelijkheid tot veranderen, tot klaarder kijken. Verschilt dit blogje van dit ikje dat het samenstelt? Niet echt. Jullie weten veel van me door deze blog te lezen (maar dat doet niet terzake), ook al wordt hier weinig anekdotisch  verteld. Is er wel een ik zonder gedachten? Word je ik  niet gevormd door wat je leest, eet, denkt… en dat komt allemaal van buitenaf… dus wat betekent dat ‘ikje’ dan nog? Wat blijft over?

 

Wat is wat hier staat waard? Het zijn bedenkingen die geen persoonlijke doelstelling moeten versterken. Dit ikje hier wil geen ideologie verkopen wel ideologieën, zo mogelijk, doorlichten, beter leren kennen. Meer inzicht verwerven   Eigen conditioneringen, vooroordelen  afbreken.

We zijn allen verantwoordelijk geworden voor het voortbestaan van onze ‘soort’ en de vernietiging moeten we kost wat kost tegengaan. Vroeger sprak men van het einde der tijden en hoorden zulke omschrijvingen bij de middelen om de verdrukte groepen  kalm te houden. Het was opium voor het volk. Nu is het ‘einde der tijden ‘ op aarde wieweet over 50 jaar een realiteit als we niet onze mentaliteit (de ik-gerichtheid) compleet wijzigen. Het blijkt verstandig ook te zorgen voor je buur dat hij het goed heeft, zo krijg je een leefbare omgeving waar iedereen het goed heeft, ook je buur. Dit is geen oproep om te stemmen voor een bepaalde partij. De problematiek is zo ernstig dat hij universeel (en niet vrijblijvend) aan gepakt moet worden. Hij mag geen voorwerp zijn voor verkiezingspropaganda , dan geeft het de illusie dat het slogans zijn  die achteraf ingeslikt kunnen worden. Deze problematiek moet worden aangepakt door eenieder er is geen keuze, alle partijen moeten zich daarvoor engageren!  En niet gewoon door een vrijblijvende folder (die ook weer vervuilt…)

 

De daden die je stelt kunnen gebeuren vanuit eigenbelang (jezelf of je familie of je land verrijken bvb)  of vanuit inzicht. Mij lijkt dat die tweespalt anno 2006 niet meer mogelijk is. We moeten samen strijden om te overleven. De vijand zit niet in de anderen maar in onszelf. Dat is geen boutade maar je reinste realiteit.  We moeten niet meer handelen vanuit groepsbelangen (hoe makkelijk is het niet een groep te vormen van gelijkgezinden die zich dan afzet tegen ‘de anderen’, wij gelijkgezinden tegen een gemeenschappelijke vijand…), wij moeten nu leren samenwerken om te overleven!    

 

Sommigen hebben voordeel met antagonistische strategieën  (bvb de oorlogsindustrie en ook hun aandeelhouders , aandeelhouders die soms regeringsleiders zijn die ‘democratisch’ werden verkozen … Zullen ze wel de beste oplossing kiezen voor het volk ? Of worden  die leiders dan in hun eindbeslissing sterk beïnvloed door de koers van hun wapenaandeel?). Er is maar een aarde (sic) en  de ‘mensheid’ heeft  nu een gemeenschappelijke vijand die hij zelf heeft gemaakt: de verloedering van de aarde. Over 30 jaar geen vis meer bvb. tenzij gekweekte soorten!! Komt het ooit zover dat we continu met gasmaskers rondlopen, tenzij in pleasuredomes waar je de natuur kan terugvinden tegen betaling ? Is dat het paradijs of de hel?

 

Eeuwen veronachtzaamd omgaan met de natuur maakt dat de natuur nu aan het stikken is, niet meer zelf de vernielzucht ongedaan kan maken,  het teveel aan stikstof bvb is een reële vijand. Dat maakt de aarde onleefbaar voor ons. Samen moeten we handelen tegen de stupiditeiten die we zelf de aarde hebben aangedaan! Geen gehakketak tussen verschillende overtuigingen wie er nu de waarheid verkondigt, of god al dan niet bestaat, enzovoort…. Is dat wel nog belangrijk in een tijd waar we samen aan het stikken zijn? Want dat zullen we wel samen doen.  Dit is geen flauwekul, science fiction maar realiteit voor over een 40tal jaar als we er niks aan doen!!!  Of toch maar beter verderslapen in droomwerelden?

 

Kennis noopt tot engagement. Dit blogje is een zoektocht naar inzicht en een hoop op ‘reisgenoten’ naar inzicht. Een blogje zonder bijkomende bedoelingen, geen winstgevende, geen persoonlijke. Doet er niet toe.

 

Gedachten groeien, zijn zoals een net dat uitdeint en daar heb jij ook aan meegeholpen  door daarnet dit blogje aan te tikken….

 

 

21:27 Gepost door doeterniettoe in Web | Permalink | Commentaren (3) | Tags: milieu, politiek, bloggen |  Facebook |

Commentaren

Proficiat !!!! ... en doe zo nog lang verder !!

Een geweldige prestatie.

Tot blogs !

Gepost door: Jimmy | 07-11-06

U weet wellicht wel waar wij staan, maar toch graag een gefundeerd antwoord op de volgende vraag:"Waarom moeten wij overleven?"

Gepost door: Sicko | 08-11-06

Een mooie blog, doe zo verder.
Groetjes, Isabel

Gepost door: Isabel | 09-11-06

De commentaren zijn gesloten.