04-11-06

Lange termijn weersvoorspelling …

Waarom de bezorgdheid toeneemt om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer zie je in volgend filmpje :   http://news.bbc.co.uk/media/news_web/video/40980000/nb/40...

 

Bekijk ook deze simulatie, noem het evt. de weersvoorspelling voor de volgende 90 jaar…:

http://www.bbc.co.uk/newsa/n5ctrl/events04/sci/climate_ch...

 

Een ‘stom’ filmpje waar je inderdaad  stil van wordt. Dit is geen fictie maar de realiteit van morgen (met een worst en best-case scenario hier ) En wat doet de mens? Hij kijkt naar het langzaam (al gaat het steeds sneller) voltrekken van het rampscenario, hij  kijkt ernaar, meet telkens opnieuw en laat wetenschappers de cijfers jaar na jaar herhalen. Steeds meer dramatische cijfers. Dat is niks doen, dat is treuzelen, niet handelen. Jezelf zand in de ogen strooien.  Angst de kiezer (ons) te misnoegen.

 

 

We moeten beseffen dat democratie  kan voor de meeste aangelegenheden maar dat je de bevolking voor sommige punten niet laat stemmen omdat die onderwerpen te belangrijk zijn op langere termijn en moeten worden uitgevoerd,  ze kunnen geen voorwerp zijn van keuze, van verkiezingen dus. Inbinden is niet populair en zal nooit gekozen worden. Er mag in deze zaak hier tenslotte geen kortzichtig denken plaatsvinden vermits dat tot de uitroeiing van de soort kan leiden.

 

De dramatische klimaatverandering moet drastisch worden aangepakt, ik stel voor zo mogelijk Europees, en wel zo vlug mogelijk! No time to waste!! Alleen heb je geen macht, het vraagt een collectief inzicht.

 

Planet under pressure:  http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/sci_tech/2004/planet/...

Climate Change: http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/sci_tech/2004/climate...

 

Hoe moeilijk de aanpak in de praktijk ook zal worden toont volgend  kritische filmpje rond Gore’s campagne tot meer bewustwording van de milieuproblematiek

 

 

18:46 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: milieu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.