30-10-06

An inconvenient truth…

Welkom Al Gore, hoe meer mensen deze  alarmerende boodschap vertellen, hoe beter. Je kop in het zand steken helpt niet. De boodschap die Gore brengt is niet nieuw het is een bekende boodschap die men meestal niet wil horen  maar door dat hij ze brengt krijgt ze meer weerklank en wordt ze gehoord en dat is in dit geval absoluut noodzakelijk. We zijn ecologisch bezig met de vernietiging van de beschaving en de ecologische ontreddering moet dan ook globaal aangepakt worden en mag niet worden overgelaten aan kortzichtige politici die persoonlijk ogenblikkelijk succes beogen en daarom geen blijvende ecologische politiek durven voeren want ‘niet populair’….  De ecologische politiek mag niet overgelaten worden aan politici (die uiteraard om de paar jaar wisselen en graag hun eigen politiek laten contrasteren met de rivaliserende politici door populaire beloften!!) De ecologische aanpak vraagt een blijvende inzet van ons allen, zoniet  is het gedaan met deze soort, met deze beschaving  (of moet de beschaving van deze soort nog beginnen?).  Kortzichtige politiek is hier niet op zijn plaats. 

 

 

Interview met Al Gore: http://video.google.nl/videoplay?docid=-72433898666898824...

 

Global Warming coverup in the Bush administration:

http://video.google.nl/videoplay?docid=-8019931503439559546

 

Discovery Channel: Global Warming

 

 

 

En hopelijk binnenkort ook de film ‘An inconvenient truth’ online voor iedereen, niet om nog een extra filmpje gratis te kunnen downloaden maar om jezelf 100 % te overtuigen dat we dit allen samen moeten aanpakken, zoniet maken we iets ongelooflijks mee (en dat zal dan niet meer zijn vanuit onze luie zetel…)

Samen dit aanpakken kan een stimulans zijn onze verschillen opzij te zetten. Het is niet vijf voor 12, het is  haast 12 uur!  

 

Nicholas Stern publiceerde vandaag zijn rapport: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6096084.stm

 

Video: http://news.bbc.co.uk/media/avdb/news/video/63000/nb/63572_16x9_nb.ram (Real Player)

 

Wikipedia over Stern’s review:  http://en.wikipedia.org/wiki/Stern_Review

 

Stern’s volledige tekst als pdf: http://www.hm-treasury.gov.uk/independent_reviews/stern_r...

 

23:59 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: milieu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.