27-10-06

Sommige krasse filmpjes uit N-Korea!

MoKinSmiling

Kijk eerst naar volgende videofilmpje en je bent verkocht want een –niet te geloven!- sublieme vertolking van een driejarige: http://www.robpongi.com/pages/comboMOKINSMILING.html

 

 

De vraag blijft hoe kijk je hiernaar en hoe moet je dit interpreteren? Speelt voorkennis (conditionering ) geen grote rol bij het bekijken? Bekijk je dit als kindermishandeling of opleiding tot perfectie?

 

Noord Korea voelt zich bedreigd door het Westen en deed een eerste kernproef, wat de wereld schokt. Protesten alom. Putin zei achteraf fijntjes dat die kernproef  er misschien nooit gekomen was als sommigen niet zo ondiplomatisch t.o.v. N-Korea waren opgetreden. Bush rekent Korea nl. al een aantal jaren bij de as van het kwaad (wel een zeer oubollige term die as van het kwaad, zo middeleeuws, de tijden van hekserijvervolging, duivelsbezweringen  lijken plots terug, we leven toch  al een aantal eeuwen na de verlichting, of moet bij Bush nog de lamp gaan branden??)

 

Militair gezien is de VS veelvoudig superieur aan het kleine N-Korea. Wat militaristische parades betreft evenwel niet: daar hebben ze in N-Korea kaas van gegeten! Tot in de perfectie!

 

 

Militaristisch  is dit filmpje alleszins en het heeft veel weg van beelden uit Riefenstahls nazi-propagandafilm Triumph des Willens…. Is Kim Jong oorlogszuchtig of is het het Westen ten opzichte van een land  dat economisch nog een communistische koers vaart. Mag dat niet en zijn dan ook alle middelen goed om dat te ontmoedigen?Een ding kan je alvast niet ontkennen : deze militairen munten uit in discipline en coördinatie!!! Dat is trouwens een eigenschap die doorgedrongen is in heel de bevolking.

Hier beelden van de Arirang Mass games bvb  een massamanifestaie waar een groot deel van de bevolking kan tonen wat ze gezamenlijk kunnen verwezenlijken. Uniek in de wereld  zegt een folder om toeristen erheen te lokken  en dat is het ook:

 

 

Je kan dit alles ook afdoen als dressuur en manipulatie. Al is dat laatste niet een alleenrecht van communistische landen….

 

Hier een Japans Amerikaanse site (Rob Pongi) die een ruim aantal N-Koreaanse clips weergeeft waar je met open mond naar blijft kijken :  http://www.robpongi.com/sitemap.html (vanzelfsprekend wordt elke clip  gevolgd door reklame, je krijgt hier weliswaar beelden uit een communistisch land maar die beelden komen naar je toe ingekapseld in het kapitalistisch patroon, met reklameclip achteraf! Ook reklame is een hersenspoeling…)

 

Boeiende filmpjes  uit N-Korea geselecteerd uit deze overvloed:

North Korean Physical dance: http://www.robpongi.com/pages/comboNKDANCE2.html (van KCNA TV Pyongyang )

Genius Kids #1: http://www.robpongi.com/pages/comboGKIDS01.html

 

Genius kids#3:  http://www.robpongi.com/pages/comboGKIDS03.html

Genius kids#6: http://www.robpongi.com/pages/comboGKIDS06.html

Genius kids #7: http://www.robpongi.com/pages/comboGKIDS07.html

Mo Kinh: http://www.robpongi.com/pages/comboMOKINHI.html

 Verbluffende performance van een 3 jarige!

 

Het is beter dit land beter te leren kennen dan het onmiddellijk neer te bliksemen als behorend tot het rijk van het kwade..  Demoniseren leidt niet tot beter begrip. Dat leidt van kwaad naar erger. Het is niet omdat een land een ander economisch systeem heeft dan het Westerse, dat het tot die belachelijke as van het kwade moet behoren.

 

Noord Korea: http://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Korea

La Corée du Nord (Le dessous des cartes): http://archives.arte-tv.com/hebdo/dessouscartes/19990213/...

 

08:31 Gepost door doeterniettoe in Maatschappij | Permalink | Commentaren (0) | Tags: n-korea |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.