19-08-06

En nu? Na het bestand: de heropbouw… op wiens kosten?

Dit is een vraag met  nog geen antwoord of toch? … Als Israël beslist een land twinig jaar terug te bombarderen, weg alle infrastructuur, terug naar af… Wie vergoedt dan alle geleden schade, de volledige kapotgebombardeerde infrastructuur van een land (vroeger  ooit met veel moeite heropgebouwd dank zij internationale steun !) , wie vergoedt  het stukgeschoten toeristenseizoen in Libanon, de mensen die hun woning kwijt raakten, de vele slachtoffers.??.… Het zal wel weer de  internationale gemeenschap worden,  ten koste van andere hulp die elders daardoor op een lager pitje zal worden gezet.

En komt Israël hier zo maar ‘ongestraft’ uit? Uit deze door hen aangerichte ravage, deze allesbehalve  precisiebombardementen.  Zij namen toch het initiatief de Hezbollah drastisch aan te pakken waarom  de hele infrastructuur van een land platleggen?  Is  er  daarenboven een andere amper ‘hidden’ agenda?

 

Wat oogst  Israël bij deze actie ? Te vrezen valt:  de haat van een nieuwe generatie van de Libanese bevolking die wéér eens opnieuw moet beginnen.

 

En Hezbollah vergoedt intussen de slachtoffers van de Israëlische bombardementen. Dat feit wordt eerder als ‘dubieus’ voorgesteld in het radionieuws (radio1, vrt, 10u a.m.) Men vermeldt nl. dat men niet weet waar ze  het geld vandaan halen… 

 

rijkelijk gedocumenteerd dossier rond het Midden-Oosten conflict:

http://portal.omroep.nl/?nav=zwsjnGsHEnCwNtHjH

 

 

11:22 Gepost door doeterniettoe in Conflicten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libanon, hezbollah |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.