18-08-06

Politiek en politiek…

Het verkiezingskrakeel tussen di Rupo (PS en een Waal) en Leterme (cd&v én Vlaming) komt hen beiden goed uit, het zijn haast verkiezingen en even ruziën met mekaar is goed  om stemmen te halen bij de eigen achterban. “Niet netjes” vindt di Rupo van Leterme’s ironische  retorische vraag of  Franstaligen van de rand [van Brussel] wel intellectueel vaardig genoeg zijn om Nederlands te leren.  Dat wordt dan ’s anderendaags de blikvanger van het nieuws.

Leterme en di Rupo spelen symbiotisch op mekaar in en de NVA kan hiermee nog blijven aantonen dat ze anno 2006 nog  gerust bij de cd&v kunnen blijven aanleunen.

 

Tot zover  geen vuiltje aan de lucht, iedereen speelt de gepaste rol, de perfecte symbiose. Vechtende vriendjes. Alleen zei Leterme iets rond België en dat schoot het hof in het verkeerde  keelgat… Ambieert Leterme geen eerste ministerpost en kan hij zich zulke uitschuivers veroorloven bij het hof? Hoe zit het met het geheugen van het hof, zal men dat Leterme later aanrekenen? En ligt elke bedenking rond taaltoestanden van het hof bij datzelfde hof niet héél gevoelig?

 

Kleine Belgische politiek, stormen in glazen water… en ondertussen wordt in Libanon het puin geruimd en is er eindelijk tijd om de doden ritueel te begraven.

 

 

Commentaar: 

GVA: http://www.mediargus.be/NL/viewdoc.asp?article=med1309099...

BvL: http://www.mediargus.be/NL/viewdoc.asp?article=med1309117...

 Het Nieuwsblad: http://www.mediargus.be/NL/viewdoc.asp?article=med1309138...

15:27 Gepost door doeterniettoe in Politiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.