13-08-06

Verrassend joods orthodox standpunt, leerzaam ook voor niet-joden

Verrassend is het interview van een Joodse Rabbi die niet akkoord gaat met het Zionisme en stelt dat de joden zich beter “internationaal”  vestigen, alom in de wereld dus, kortom als wereldburgers. Dat is veel meer volgens het joodse geloof. zijns inziens.   Nationalisme heeft al zeeën bloed gekost in de loop van de eeuwen; het gevoel van  “mijn land het beste land  en alleen de eigen inwoners hebben er woonrecht.“ Nationalisme moet plaats ruimen voor wereldburgerschap. Internationalisme getuigt van tolerantie tegenover de andere, ook van ‘compassion’, betrokkenheid dus. De andere anders laten zijn zolang die ook jou accepteert is de beste garantie voor een multiculturele samenleving die zich vreedzaam  kan ontplooien..

Daarin  ligt uiteindelijk de beste kans op vrede. De Israëlisch en Amerikaanse regering mogen  het Palestijns probleem  niet  verder gebruiken naar hun eigen willekeur ten einde hun nog nauwelijks verborgen geheime agenda verder af te werken. De Israëlische staat is er ondertussen maar ontwikkelt zich beter niet verder als Zionistische staat.  

 

Site:  http://www.youtube.com/watch?v=6RjnvQHWyLE&eurl=

 

 Hier dit boeiende video van een orthodoxe Rabbi die zich keert tegen Zionisme:

(  verrassend is dat  FoxTV dit brengt, een zender die meestal het conservatieve pro-Israël standpunt verwoordt, zoals hier trouwens ook gebeurt door de interviewer…)

 

 

 

over Zionisme:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zionisme (Nederlands)

 http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism  (Engels)

 

Jews united against Zionism: http://www.nkusa.org/

 

Luister evt ook naar  "Het Zionisme als vanzelfsprekendheid " (Le  Sionisme de l'évidence") beluisterbaar via de archieven van France Culture. Een aflevering uit de boeiende serie van France Culture die haast in haar volledigheid  beluisterbaar via volgende site : http://www.radiofrance.fr/chaines/france-culture2/ete2006...

Deze reeks heeft de titel ' Memoires Israeliennes, Memoires Palestiniennes " en is ook boeiend omdat je telkens de 2 standpunten hoort.

Rond Zionisme volgende URL via Real Player:

http://www.tv-radio.com/ondemand/france_culture/PROCHE_OR...

 

17:28 Gepost door doeterniettoe in Levensbeschouwing | Permalink | Commentaren (3) | Tags: nationalisme, zionisme, inclusief denken |  Facebook |

Commentaren

Niet zo verrassend... Je noemt dit een "verrassend" standpunt, maar het is helemaal niet zo verrassend als je zou denken. Dit orthodoxe standpunt heeft altijd al bestaan.
Hier zijn nog een paar zéér interessante sites over het onderwerp :
http://www.jewsnotzionists.org/
http://www.jewsagainstzionism.com/

Lees op die laatste site zeker ook het artikel op
http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/zanda.cfm

Dit toont aan dat de zionistische propaganda die wij al heel ons leven via de door de US en Israel gedomineerde media ingelepeld krijgen bol staat van de leugens en dat ze ronduit aan geschiedenisvervalsing doen.
Orwell's 1984 in het echt !

Het is hoog tijd dat er een bredere beweging op gang komt om het zionisme en de Israelische staat te ontmaskeren als wat ze werkelijk zijn : een fascistische, racistische bende criminelen die voor de neus van de hele wereld aan grootschalige volkerenmoord en onderdrukking doen.
Ze hebben hiervoor blijkbaar een "vrijgeleide" gekregen enerzijds door de Amerikaanse politiek in een moordende wurggreep te houden ( Amerikaanse politici die het wagen kritiek te uiten op Israel krijgen prompt de sticker "antisemiet" opgeplakt en via financiële en ideologische drukkingsgroepen uitgerangeerd ), en anderzijds door zich reeds 60 jaar lang ten onrechte in een "slachtofferrol" te profileren, terwijl uit de vorige link blijkt dat de zionisten de holocaust mee georganiseerd hebben.

Nog nuttige info op : http://www.exposingisraeliapartheid.com/
Dit is natuurlijk meer naar het Amerikaanse publiek gericht, zij krijgen immers alleen maar gecensureerd nieuws te zien.
Wij krijgen hier regelmatig zulke interessante reportages te zien op Canvas, het enige probleem is natuurlijk dat jan-met-de-pet er nooit naar kijkt en blindelings in de zionistische taalmanipulatie blijft trappen dat de Palestijnse vrijheidsstrijders "terroristen" zouden zijn.


Gepost door: Patte | 17-08-06

Zeer waardevol addendum Je reactie geeft een genuanceerd beeld van de joodse gemeenschap en toont dat de niet-zionisten de integristen bij uitstek willen zijn.

"Seek out the welfare of the city to which I have exiled you and pray for it to the Almighty, for through its welfare will you have welfare." This has been a cornerstone of Jewish morality throughout our history to this very day.
Dit citaat uit http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/zanda.cfm maakt duidelijk dat we samen moeten blijven streven naar een betere wereld los van elke vorm van extremisme, en dat doet men duidelijk in deze joodse site.

De beelden die we op onze journaals krijgen van Libanese vrouwen die scanderen achter hun doden die ze juist begraven 'dood aan Israël' is juist de ideale propaganda om tegenstanders van de oorlog binnen Israël monddood te maken.. Het zijn reële beelden maar ze voeden het Israëlische extremisme, passen binnen hun propaganda en politiek.

Je interessante informatie maakt een genuanceerd en juister standpunt mogelijk en is dan ook altijd meer dan welkom. Bedankt Patte!

Gepost door: doeterniettoe | 23-08-06

Hoe is het toch mogelijk dat een volk dat de holocaust heeft meegemakt, zich later ZELF als arrogante nazi's kan gedragen ??!!

Gepost door: REYMEN Jo | 15-01-09

De commentaren zijn gesloten.