11-08-06

Wie is de agressor? Interessant interview.

Voor wie het ‘Syrische’ Engels van de Syrische ambassadeur geen onoverkomelijke moeilijkheid is, die zal een mooie kluif hebben aan diens gesprek met de journalist van hardtalk, een programma van BBC World. Het is een interessant gesprek  waaruit blijkt dat zij niet tot een vergelijk kunnen komen; zij zien de oorlog gewoon anders.  Als Palestijnen Israël al jaren aanvallen, zien zij dat als hun eer bewaren tegenover een agressieve agressor. Want  vanuit hen gezien jaagt Israël hen telkens weer naar de chaos en het jaar 0. Zij willen zich niet laten dicteren door Israël. Israël poogt nu een 30 km-zone te internationaliseren van een ander land , van Libanon!! Bepaalde gebieden heeft Israël nooit teruggegeven ondanks VN-resoluties. Zij zien Israël als de grote agressor en de VS steunt dan nog Israël, door dik en dun. Hen is onrecht aangedaan, zij zien  zich telkens weer aangevallen.  Hezbollah geniet dan ook  grote steun bij de Libanezen vermits zij mee hun eer verdedigen..

Hier de video nuttig om eens een andere klok te horen, interessant (jammer genoeg zonder Ned onderschriften) 

http://www.bbc.co.uk/newsa/n5ctrl/progs/06/hardtalk/moust...

 

Libanon, Israël, Syrië ze zijn gewoon allen spelers in een wreed ‘oorlogsspel’ waar geen enkel wil onderdoen voor de andere. Israël  vernietigt nu een land terug in de hoop dat het weer  een tijd verlamd, ‘op pampes’  ligt. Hoeveel jaar denken ze dat nog te kunnen doen?

De volledige Arabische wereld voelt zich meer en meer vervreemd van hun eigen leiders (die te veel maatjes zijn met de VS en daardoor onvoldoende reageren: ze kiezen te weinig openlijk  partij voor de Libanese regering en de Hezbollah.

 

Beter zou zijn tot een werkelijk vergelijk te komen, maar zolang men niet in het eigen vlees wil snijden om tot een vergelijk te komen, tja zolang zal het niet lukken. Ook Israël moet de VN-resoluties allemaal opvolgen. Dat wordt verlangd van beide partijen.

 

Dit probleem rot al véél te lang… er moet een oplossing komen,  Israël en Palestijnen beiden moeten hun symbolen inleveren en inzien dat we allen gewoon mensen zijn en recht hebben op een menswaardig bestaan. Nationalisme alom kan de ondergang betekenen… Zolang wij in het Westen partij kiezen vanuit onze belangen zijn we medeschuldig en zal het terrorisme ook hier in het Westen  blijven woekeren en aanhangers vinden…

15:47 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libanon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.