11-08-06

Afdok-televisie

 

Letterlijk vertaald uit het Duits ‘Abzockfernsehen…’ We hebben het jammer genoeg in overvloed de laatste tijd op onze zenders. Dit woord is misschien nog niet ingeburgerd maar wat het is, jammer genoeg wel. Televisie die je wijsmaakt dat je zomaar 100 of 500, zelfs duizend Euro kan winnen als je nu naar de ‘mooie’ dame op het scherm belt en wieweet kom jij dan rechtstreeks in de uitzending, zeker vandaag nu zo weinig mensen kijken met het wereldkampioenschap voetbal op het andere net of het is net etenstijd . Jij moet me bellen, bel NU. Ze lijkt je persoonlijk aan te spreken, dit lijkt wel een klandestien afspraakje … Dát is afdoktelevisie: telkens je belt ben je een Euro (resp 2 € ) armer en de leegzuigzender ziet de Euro’s binnenlopen.

Oervervelende televisie die je leeg achterlaat,  leegzuigtelevisie met een virtuele afzuipdate die niks van je overlaat  want naast je geld wordt hier ook je brein leeggezogen want met zulke zeurende dame urenlang met resp 100, soms 300 en nu op dit ogenblik 450 Euro in de hand kan je niet verder nadenken. Je blijft leeggezogen achter… En de grootste zonde is  er wordt naar deze lege programma’s gekeken,… afdok-televisie. Hier wordt kabelgeld voor betaald!!

 

Ooit geloofde  men dat televisie een educatieve functie had, dat men via radio en televisie ‘het volk kon verheffen’… tja ’t kan verkeren.

15:20 Gepost door doeterniettoe in Media | Permalink | Commentaren (1) | Tags: media |  Facebook |

Commentaren

Lege portemonnee Het is en blijft mij een raadsel hoe die mooie madammen die het "presenteren" zo kunnen lullen, waar blijven ze de inspiratie halen om al die lange minuten te blijven doordrammen. Om over de lichaamstaal nog maar te zwijgen, geforceerde lachjes, gewriemel met nep-bankbiljetten etc...En toch trappen mensen nog in die oplichterij! Televisie is het venster op de wereld en verruimt je horizon??? In verband met het kabelgeld dat je daarvoo betaalt: Telenet laat op zijn website weten dat ze "genoodzaakt zijn" de auteursrechten weer te verhogen, want zeggen ze:"Het is al drie jaar geleden dat we..."Arme TV-kijker!

Gepost door: eric | 11-08-06

De commentaren zijn gesloten.