10-08-06

Israëlische schimpliederen anno 2006

Het wordt hoogtijd dat Al Jazeera met zijn zender begint zodat we ook de Arabische kant hier  wat beter horen. Hun startprobleem is o.a. de moeilijkheid te kunnen worden  doorgestraald  via de Amerikaanse netwerken. “Al Jazeera international” belooft nochtans een kwaliteitszender te worden, daar staan aangeworven journalisten als o.a. David Frost garant voor..

 

Ondertussen hoor je typische oorlogstaal ook  vanuit Israël. Er ontstaan schimpliedjes op vijanden van Israël. Liedjes (zie verder)  die sympatiseren met vernietiging en bombardementen op de Hezbollah en hun leider,  teksten die duidelijk dienen om het offensief van Israël te ondersteunen:

 

Iemand reageert op de blog ‘geen Stijl’  op de inhoud van die liedjes

   heb  altijd gedacht als er nu 1 volk is dat zou moeten begrijpen dat uitroeien zinloos is….. Ooit gedecimeerd door de nazis en intussen geen haar beter. Nee ben geen Hezbollahfan, maar [heb] ondertussen een netzogrotehekel aan de Israëli…”  (reactie van Bul Super)

Dat is dan m.i. een van de meest zinnige reacties  op de blog ‘Geen Stijl’ waar een van de Israëlische oorlogsliedjes gedumpt werd mét vertaling in het Engels. Verbazend de vele discriminerende  reacties ten opzichte van de moslims.op “Geen Stijl”.   Belangrijk is juist een verschil te blijven zien tussen de rampen die Israël op dit ogenblik aanricht in Libanon  en de Joodse mens.. Niet elke Jood identificeert zich met de politiek van Israël dat blijkt overigens  ook  uit het protest van links Israël  tegen de huidige politiek.

 

Denkt Israël op de volgende  manier sympathie te winnen voor haar zaak?

Volgend lied is  van een bedenkelijk peil: de ‘vijand’(hier geïdentificeerd met hun leider Nessrallah) wordt vergeleken (zelfs geïdentificeerd) met vuilnis, je bent al een dode kakkerlak, we zenden je terug naar je god,. Hier doet men juist hetzelfde als de nazi’s nog niet zo lang geleden (amper 70 jaar terug) en dit zijn mensen die het best moeten beseffen wat oorlogsleed veroorzaakt.  Dit filmpje  is van hetzelfde kaliber als de film “ Der ewige Jud” waar de joden als groep vergeleken werden met ongedierte, kakkerlakken, ratten…  De kakkerlakken zijn in dit lied ook terug. Racisme,  discriminatie is “des mensen” en als Israeli die zich daaraan schuldig maken gaan evenzeer in de fout als de nazi’s toen… !!

http://dump.geenstijl.nl/mediabase/2777/a9cb874b/index.html

 

Even letterlijk citeren deze arrogante stupiede tekst bedoeld om de ‘vijand’ en hun leider  te beledigen, te kwetsen, te kleineren. Geschreven vanuit een superioriteitsgevoel:

 

“You have the brains of a bird, you may as well stay in your hole because you soon will die

You are simply a complete fool, with a severe megolamania, you are a devil, or to make a long story short: you are the scum of mankind. Even if you launch rockets at us or threaten Galilee with your friends from Syria and Iran, even if you’ll drop here more katushas, know that there’s no despair here at all, together we’ll overcome the evil trouble

Yalla ya Nasrallah- we will screw you inshallah, we will send you to allah with all the Hezbollah

Yalla ya Nasrallah –go away ya garbage, it’s already been sentenced from above- this is your end

You are pathetic, you are small and resemble an orang-otan;

You have lice on your beard and soon you’ll be out there

You are a dead cockroach, you are  skunk

You are running out of breath enz…..;.

 

Over Nasrallah:   http://en.wikipedia.org/wiki/Hassan_Nasrallah

 

interessant interview op Nova tijdelijk oproepbaar:

Nasrallah op Al Jazeera (hier ondertiteld in het Nederlands via Nova, ned3) zeer de moeite:

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nps/nova/bb.2006...

 

 

Hier nog een ander schimplied :

 http://youtube.com/watch?v=udZe-DGe9AM

 

Zal de mens nooit leren uit die eeuwen van bloederige oorlogen?? Als we niet leren samen te leven en ervoor te zorgen dat de andere op een evenwaardige gelijkwaardige manier kan leven komt het met de menselijke soort nooit meer goed.

Dan verdwijnen we 'samen' (in  eenparige versnelling) van de ‘aardkloot’…..

 

19:56 Gepost door doeterniettoe in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, protestlied, libanon, hezbollah |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.