01-08-06

They started, not us... Ja??

Als Peres onlangs de recente oorlog tegen Libanon meent te kunnen rechtvaardigen  door  te stellen: “They started it, not us” dan blijft de vraag hoever  je wel teruggaat in de tijd om zulks te kunnen stellen. Het feit dat de Palestijnen nog altijd een deel van de hun overblijvend 22% van het oorspronkelijk Palestina  kwijt zijn sinds de zesdaagse oorlog en dat Israël dat niet wil teruggeven in weerwil van  resolutie 242 is  een agressieve daad van Israël (gesteund door machtige bondgenoot VS) Het je toeëigenen van land en hulpbronnen (water) en unilateraal besluiten trekken waar de andere maar mee moet instemmen dat gebeurt nu… is dat evenwaardig een gesprek voeren?

 

Terrorisme, Fascisme zijn 'des mensen' en kan je dat evengoed in een staat vinden waarvan de inwoners zelf vroeger het slachtoffer zijn geweest van fascisme. Lukraak burgers treffen zoals de staat Israël nu doet  is even slecht dan als Palestijnen dat doen. Alleen hier doet de staat zelf het, dat is staatsterrorisme. Is het daarom legaal??

 

Bedenk: stel dat de Nederlandse staat zich plots gaat bemoeien met België en hier wooningblokken komt platleggen…. Plots ben jij geruineerd. Ga jij dat pikken? Ga jij dan achteraf nog ooit goede maatjes met de Nederlanders  kunnen zijn. Is de kans niet groot dat je gaat veralgemenen en je disciminatoir gaat handelen. Ja.

De 1000 slachtoffers of meer in Libanon dit jaar zijn  de beste kweekgrond voor een nieuwe generatie hezbollah-strijders…

 

Dat Palestina en ja ook Israël alle akkoorden respecteren ook die onpopulair zullen zijn binnen de eigen bevolking. De kolonisering van bezette gebieden is niet te verantwoorden. Israël en Palestijnen moeten op evenwaardige basis kunnen handelen. Nu staat Israël militair mijlen verder dan Palestina (zij hebben nucleaire wapens!!)  en zij blazen via hun steeds terugkerende oorlogen  de Palestijnen steeds terug de tijd in.  Alle steun die de internationale gemeenschap Libanon gaf de laatste 20 jaar, de heropbouw dus,  is de afgelopen weken terug platgelegd. Dat is  een bewuste daad van een staat die alleen nog het recht van de sterkste schijnt te kennen… En de zwakkere Palestijn kan alleen terugvechten met de wapens (van de wanhoop) die hij heeft.

 

Zij begonnen???

Shame on you.  

 

 

Resolutie 242:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Resolutie_242_Veiligheidsraa...

Palestina:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina

Israël:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABl

film Palestine is the issue:

http://johnmccarthy90066.tripod.com/id710.html

(zie voor deze laatste - must see – documentaire van John Pilger rond  de Palestijnse kwestie  

volgend logje)

22:18 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libanon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.