29-07-06

Imagine....

Stel dat het hier gebeurde....

 

2 brieven uit open venster (Humo) van verbolgen mensen, verbolgen om het onrecht dat in Libanon zomaar kan gebeuren met toelating van de VS en GB. Ik vermoed dat de schrijvers geenszins bezwaar hebben dat ik hun brief  hier overneem. Hun brieven kunnen niet genoeg worden verspreid en gelezen. Ze zijn echte ‘food for thought’. Ze tonen dat Vlaanderen minder onverschillig is dan op het eerste gezicht uit het journaal blijkt.

 Ik schaam me  dat de laatste tijd het eerste kwartier van het nieuws over de strapatsen van een sportman (Landis) gaan (13 minuten alsjeblief-belangrijkste nieuwsfeit 2 dagen na mekaar!!!)  en dat Libanon  het als een nieuwtje tussendoor met 3 minuten moet doen. Umwertung aller Werte.  Waar is de duiding rond wereldfeiten vrt ???? WAAR ??? Het is zomer is geen excuus.

 

Deze brief  in Open Venster (Humo) van Dominique Velghe uit Kortrijk geeft duiding. Die doet je feiten die pas gebeurden duidelijker aanvoelen.

 

Stel dat de feiten uit Libanon hier gebeurden dan…:

 

Imagine: een Belgische terreur­groep kidnapt twee Franse solda­ten; Frankrijk beslist om Brussel plat te  bombarderen en voert ra­ketaanvallen uit op Gent, Antwer­pen, Oostende maar ook op kleine dorpjes. Zaventem is in puin ge­schoten; ook de luchthavens van Charleroi, Oostende, Wevelgem e.d. zijn vernietigd. De autowegen zijn gebombardeerd. Uw familie in de Westhoek raakt niet tot bij u; zij zitten zonder bevoorrading. Uw nichtje kwam om toen ze in een busje naar school reed; uw neefje van anderhalf heeft een zware wonde in zijn voet die uw tante met naald en draad genaaid heeft, omdat ze niet in een zieken­huis raken. Hoe het nu met hen gaat, weet u eigenlijk niet, want u kunt hen niet meer bereiken. De terreurgroep slaat hard terug, daardoor ontstaat er een carrous­sel van geweld. De Belgische re­gering wil helemaal geen oorlog, maar heeft niet de middelen om de terreurgroep aan banden te leggen.

Dit, beste mensen, is wat zich momenteel afspeelt in Libanon. Dit landje, zo groot als twee à drie Belgische provincies, heeft de af­gelopen twintig jaar en masse geïnvesteerd om de nare herin­neringen van de burgeroorlog kwijt te raken; zowat alles wat ze opgebouwd hebben met steun uit de hele wereld is de afgelopen week aan flarden geschoten door de Israëli's. De Libanese regering roept op tot een staakt‑het‑vuren, maar wordt niet gehoord. Zelf hebben ze totaal geen grip op de activiteiten van de Hezbollah; ze hebben geen middelen om hun leger op de been te brengen, maar onschuldige burgers komen om. Dit geweld moet zo snel mogelijk stoppen!

Dominique Velghe, Kortrijk.

 

 

 

 

 (2de brief als volgende logje...)

17:25 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: libanon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.