20-07-06

Israël’s reactie op een kidnapping:Waarom niet Libanon platleggen?

Vele West-Europeanen komen terug uit Libanon en je kan zeker zijn dat het merendeel van de bevolking besluit dat je de Hezbollah niet kan vertrouwen en dat Israël (die voor velen niks verkeerds meer kunnen doen- want Joden waren slachtoffer van de holocaust…) gerechtvaardigd reageert. Want Hezbollah klinkt zoals terroristen, vijanden van Israël (en dus ook vijand van Amerika) en dat zijn dan de rustverstoorders, die de pret en gemoedsrust verstoren tijdens de Ronde van Frankrijk en die 5oo € die je constant op elke zender kan winnen via pietluttige woordspelletjes.  “Ik wil dat jij mij telefoneert als je het woord weet”   Dat Libanon ondertussen platgebombardeerd wordt (en meteen ook heel hun sociale infrastructuur !!!) tja, ze moeten daar  maar de Hezbollah in toom kunnen houden. Marokkanen, Hezbollah, Bin laden enz een pot nat, laat ons onze rust, we are playing, watching TV ..  Pleegt Israël op dit ogenblik geen staatsterrorisme, zoals we dat ook kennen vanuit de VS? Laatst nog in Irak???

 

Hoe reageren de kennissen en vrienden van de honderden onschuldige doden aan  Libanese kant? Zullen zij denken de dood van mijn kinderen, vader, moeder enz is gerechtvaardigd want de Hezbollah opereert vanuit ons land? Het resultaat zal juist omgekeerd evenredig zijn: hier ontstaat een nieuwe stevige basis voor kandidaat terroristen. De machtsontplooiing is absoluut  niet navenant. Israël’s raketten zijn veel krachtiger en maken veel meer schade en slachtoffers! Niet waar? Vergelijk gewoon het dodenaantal aan Libanese en aan Israëlische zijde: wat een verschil!!! Inderdaad  de Hezbollah heeft een soldaat gekidnapt en vroeg in ruil de vrijlating van talrijke gevangen kinderen en vrouwen. Het zijn zeker  geen doetjes. Israël heeft dat gebeuren aangegrepen om dit keer ontzettend agressief te keer te gaan, een land aan te vallen, een pre-emptive strike als het ware. Zijn de grondtroepen, is  het invasieleger  ondertussen niet al ingezet?  Zal dat helpen? Is rust en vrede zo dichter bij? Nee, juist niet. Het heeft gewoon veel ellende in Libanon gebracht, de Palestijnse zaak zit terug helemaal muurvast, waar ze die willen hebben vermoed ik. Men praat niet echt, men wil gelijk halen. Men wil vertrekken vanuit de positie van de overwinnaar. Een 2de verdrag van Versailles creëren  brengt frustraties  en iedereen weet waartoe ’14-18 leidde : een vernederd Duitsland dat rijp was voor een Führer. Je kan geen grote gebieden blijven frustreren zoals Israël nu al generaties lang zelf ook doet. Je eigen agenda opleggen….

 

 Interessant daarvoor is de serie die nog even op Nederland 2  loopt (en die de afgelopen zondagen ook op Panorama (vrt) te zien was): "Israël en de Arabische Wereld; de bedrieglijke vrede "(laatste deel 25/7/06 Ned1 om 23.10u. 

Uit deze serie blijkt de grote onwil om tot een vergelijk te komen. Israël is niet het doetje of de redelijkheid zelve  en de Palestijnen zijn niet de boemannen. Het is een complexe materie. Geen zaak van goeden en slechten. Slingerbeweging, meestal ten gunste van Israël.  Zolang men niet leert samenleven binnen eenzelfde gebied, zonder een verborgen systeem van apartheid maar op basis van multiculturaliteit , zolang dat niet kan wordt het niks.

Je kan vrezen dat nog lang  niks wordt…  

 

foto's van de  Libanon-oorlog 2006:

  http://www.lebanonlinks.com/photos.asp?album=photo_lebano...

 

Arte over Libanon en de Hezbollah:Video Realplayer  http://stream.arte-tv.com/ramgen/permanent/live/INFO_FR.r...


 

00:57 Gepost door doeterniettoe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: libanon |  Facebook |

Commentaren

VOLLEDIG eens zoals zo vaak.
Met groeiend opgekropte woede.
Er moet iets gebeuren.
Maar wat?
Maar hoe?

Gepost door: Sicko | 20-07-06

De commentaren zijn gesloten.