10-07-06

Juxtapositie: same thing but worse….

 

Irak, burgeroorlog nakend?

 

 

Even een stukje (vertaald) uit Bagdad Burning, een bericht  ondertussen al een maand oud  maar brandend aktueel, kijk maar naar de links die erop  volgen… Zarqawi was toch dood alles toch  onder controle?

 

Originele tekst: http://riverbendblog.blogspot.com/

 

 

Het slot van june 10th  uit Bagdad Burning(vertaald):

 

Hoe ik me voel? Naar de  hel met Zarqawi (of Zayrkawi zoals Bush hem noemt). Hij was een Amerikaanse creatie – hij kwam met hen -  zij hebben hem niet meer nodig, blijkbaar. Zijn invloed was sterk overdreven maar hij was de rechtvaardiging voor elke familie die zij doodden door militaire aanslagen en troepen . Eerst was het  WMD, dan was het Saddam, dan was het Zarqawi. Wie zal het nu worden? Wie zal de nieuwe verontschuldiging worden voor het doden van en het vasthouden van Irakezen? Of is het zo dat een verontschuldiging niet meer langer is-  zij hebben de vrijheid te doen wat zij willen. De slachting maanden terug in Haditha bewees dat. „Zij hebben hem niet langer nodig, “ onze bejaarde buur wuifde het nieuws weg alsof het vliegen waren, „Zij hebben vijftig Zarqawis in overheidsdienst.„

 

Zo nu Zarqawi dood is, en omdat volgens Bush en onze Iraakse marionetten hij  het was die achter zoveel miserie in Irak zat- dan zou het voortaan beter moeten gaan, niet?  De bomauto's zouden moeten verminderen, het etnische reinigen gaat stoppen,  het militaire toeslaan en de belegeringen zullen in het niets verdwijnen… Dat is wat werd beloofd, niet ? Dat klinkt goed. Nu, wie moeten ze  doden om de de doodseskaders van het Ministerie van Binnenlandse Zaken tegen te houden of de schietgrage buitenlandse troepen?

 

Vandaag 10 juli  de wereldpers:

 

New York Times: Bagdad erupts in mob violence

http://www.nytimes.com/2006/07/10/world/middleeast/10iraq...

 

Le Monde:

Dit werd het kommentaar van le Monde op 11 juli:

 

L'Irak et le néant
LE MONDE | 11.07.06
© Le Monde.fr

 

 

13:30 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: irak, web |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.