09-07-06

Samen iets groots opbouwen, kan dat nog?

 

 

 

 

Het valt op hoe iedereen in Antwerpen vandaag gecharmeerd is door het gebeuren, noem het evt. happening, van  “Royal de Luxe” de intrede van de sultan en het jonge meisje…

 

 

 

 

 

 

 

Dit is poëzie waar iedereen ‘even’ in meespeelt. Zelfs de burgemeester die de sultan ontvangt op het gemeentehuis voor een diner. ( Het is trouwens electoraal  meegenomen in deze verkiezingstijd – dat even terloops )

Het jonge meisje gaat windowshoppen op de Meir. Deze poëzie torent hoog boven je aardse winkelende gevoelens en kan je beroeren tot tranens toe. Hier gebeurt iets binnen een groep die mekaar niet kent, mensen die winkelen plots verenigd in een collectieve ontroering…. Je voelt je lilliputter vergeleken met het jonge reuzemeisje of die reuze olifant… We zijn plots allen klein en kijken op naar dat moois daarboven, boven ons, door mensen gemaakt, niks agressiefs aan, weerloos, vertederend. Ook de muziek verbindt je.

 

Je bent geraakt.

 

Zoals dit hier gebeurt met de olifant en het kleine meisje, zo zou het ook moeten met de hele maatschappij, samen je verenigen in de schoonheid,geen grootsprakerigheid, je  kleinheid erkennen en beseffen dat we samen, kleur en afkomst geen belang, grootse dingen kunnen verwezenlijken… Noem het evt samen dromen, samen iets uitbouwen… Dat mis je te vaak in de stad. Zorg voor mekaar,liefde, hartelijkheid.

 

 

http://www.flickr.com/groups/sultanselephantlondon/pool/

 

http://zomer-van-antwerpen.skynetblogs.be/

00:54 Gepost door doeterniettoe in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: maatschappij |  Facebook |

Commentaren

Bijzonder Ja, een heel bijzondere ervaring : zoveel mensen, van alle slag en kleur, samen in opperste verrukking, in de ban van de olifant en de kleine reuzin. Veel zinniger om een stad te helen dan enige betoging tegen ... of voor ...

Gepost door: Hildegarde | 09-07-06

Hebben ze ervan geleerd? Op 8 oktober zullen de Antwerpenaren kunnen bewijzen dat ze het allemaal begrepen hebben, maar ik hou alvast mijn hart vast!

Gepost door: Premier Marek | 15-07-06

De commentaren zijn gesloten.