22-06-06

Herzog fascineert…

 

 

 

 

Juliane die een wrakstuk na al die jaren terugvindt …

 

 

 

 

 

Werner Herzog’s films zijn zo fascinerend omdat hij  meesterlijk steeds dezelfde raaklijn bespeelt nl die van natuur en  cultuur… Het is overduidelijk dat Herzog cultuur niet als een overwinning beschouwt  maar als een dooltocht waarbij vele waarden uit de ‘natuur’ verloren gaan. Al is hij ook realistisch genoeg te zien dat naast de  waarden die je in de natuur vindt er steeds een gevecht blijft met de onverschilligheid van diezelfde natuur en de zucht naar liefde bij de mens die hem steeds weer naar andere mensen drijft.

 

Zo ook in “Wings of Hope” waarin  hij de overlevingstocht van Juliane Koepcke nog eens met haar overdoet. Dit meisje was de enige overlevende van een vliegtuigcrash midden in het Amazonegebied en heeft dankzij haar overlevingsdrift en haar gezond verstand terug de ‘bewoonde’ (beschaafde? – bij Herzog altijd met een vraagteken ) wereld teruggevonden.

Een knappe documentaire, geen speelfilm, met de overlevende protagonist. Juliane lijkt een gewone onopvallende vrouw als je ze in winkelstraten ziet rondlopen maar eens je haar beter leert kennen (via deze film) blijf je fascinerend nakijken….

 

En nu het mooie: deze film kan je in zijn geheel on demand zien op Google video en is absoluut fascinerend, te meer omdat hij gecommentarieerd wordt door Herzog zelf in het Engels. 

Ik zou zeggen….kijken!

 

http://video.google.com/videoplay?docid=55821208087554768...

 

bespreking: http://www.geraldpeary.com/reviews/wxyz/wings-of-hope.html

 

 

13:46 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: amazonie, documentaire, film, filmregisseurs, maatschappij |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.