19-06-06

Het Amazonewoud en Ayahuasca…

Een videofilm van haast een uur over het Amazonegebied en Ayahuasca via google video beschikbaar:

Shamans of The Amazon: http://video.google.com/videoplay?docid=-8714482344821425610&q=film+***min

 

“Shamans of the Amazon” schetst het belang van Ayahuasca voor de inheemse bevolking van Ecuador en volgens de maker van de film niet alleen voor hen. Ayahuasca wordt gebruikt met een shamaan in een ritueel en zou volgens de makers van deze film moeten worden  toegelaten. Men is steeds tolerant ten opzichte van drugs die men kent, het vreemde verbiedt men.

Ayahuasca geeft je inzicht in jezelf en de geesten rond je. Het haalt je uit je ik en laat je je verbondenheid met het al beseffen.  Het lijkt een globaliserende drug in zekere zin. We are all one.

 

De vraag blijft of dit reële psychische entiteiten zijn of projecties van een op hol geslagen brein. Verstoren drugs het brein of laten ze je juist verder kijken? In de film gelooft men sterk in de helende visionaire kracht van de drug.

Drugs  verbindt men  hier met engagement, loskomen van je vastgeroeste ideeën.

De Waorani indianen verzetten zich tegen de bezetting van het Amazonegebied door olie-multinationals en kolonisatoren en blijken ondanks hun Ayahuasca niet in passiviteit te verzinken. Zij stellen juist dat Ayahuasca hen strijdbaarder maakt. Al wensen ze niet de strijd lijfelijk uit te vechten zoals hun voorvaders maar via de bestaande kanalen.

 

Ook beelden in deze interessante film over het gebruik van deze drug in Nederland  in de Santo Daime religie http://www.santodaime.nl/

 

Het verkennen van andere volken en gebruiken kan alleen maar een verrijking zolang die kennismaking buiten het commerciële circuit blijft. Van zodra echter men voor ervaringen uitzinnig veel geld gaat vragen lijkt er geen idealisme achter te zitten maar winstbejag.  Wat authentiek is in Brazilië kan verworden elders of met de tijd.  Authenticiteit vind je nog het meest als het buiten het commerciële circuit ligt  Als men je 400  € of meer vraagt voor een week-end dat 2 of 3 dagen duurt dan lijkt iets niet te kloppen. … Dan heeft weer iemand een interessante markt gevonden en gebruikt hij dat middel om zich te verrijken. Dan doe je zoals grote firma’s soms proberen op hun manier:  pogen een patent  te verkrijgen op een natuurlijk middel:   DMT  bvb.

 

Over Ayahuasca:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca/Santo_Daime

http://en.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca

 

 

Website rond de film ‘Shamans of the Amazon’: http://www.shamansoftheamazon.com/index_content.html

 

 

 

22:32 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (1) | Tags: drugs, latijns amerika |  Facebook |

Commentaren

Popefucker foetsie! Alles is weg van Popefucker, zijn video's zijn van Google af. maar ook zijn blog is verdwenen net als de art die hij had gepost bij Deviant Art.

Waar is hij? Wat's keburt?

Gepost door: Mies | 27-03-07

De commentaren zijn gesloten.