15-06-06

Jachtseizoen open? Meulenaere (Knack),jager en Freya Van den Bossche als aangeschoten wild…?

Het wordt komkommertijd en dus is het mooi een boeiend populair thema te hebben dat een groot publiek aanspreekt. Beter nog is verscheidene populaire thema’s te combineren . Waarom dan niet Freya’s licentieverhandeling, haar moederschap en De Dutrouxaffaire combineren, doet daar nog bij de X1 controverse rond pedofiele netwerken (thema van de studie) en publiceer daarenboven  Freya’s thesis op het net met de vraag: Kan een jonge vrouw, vice-premier en juist moeder geworden naast haar moederschap en vice-premierschap   nog zulk werk geschreven hebben? Fraude wordt gesuggereerd. Succes verzekerd voor Knack.

 

Freya plant ondertussen  naar de rechter te stappen en staat hier bloot aan het oordeel van eenieder. Lijkt me hoogst onprettig.  Gelukkig heeft ze ergens nog al haar voorbereidend werk liggen en kan ze aldus (dixit Freya)  haar eerlijkheid bewijzen.

 

Heel dit gedoe lijkt me beneden peil zeker om dit breedvoerig in de media te brengen en de goedgemeente te laten beslissen of ze dit al dan niet zelf geschreven  heeft. De vraag mag gesteld worden maar waarom zo publiek? Dit is sensatiezucht of een politieke afrekening.

 

Ben wel blij haar werk  te kunnen doornemen:  http://cm.roularta.be/cmdata/site71/attachments/pdf/thesi...

Dit werk is ondertussen al een gratis best-seller.

 

Alle licentieverhandelingen en doctoraten horen op het net maar dan zonder een discussie rond het al dan niet zelf schrijven van het werk. Daar hebben de examinatoren en de promotor over geoordeeld en dat is geen taak van Jan Publiek. Dat kan Jan Publiek niet, het is voor professoren soms  al zeer moeilijk  plagiaat te onderkennen!

 

De Standaard: Freya stapt naar de rechtbank

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF...

 

Knack; Koen Meulenaere’s column:

 http://www2.knack.be/blog/blog.jsp?siteID=71&sectionI...

 

Website van Freya: http://www.freyaweb.be/

 

(ill: Metro)

19:26 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: actualiteit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.