14-06-06

Wreedheid als entertainment ?…

Je kan  het bloedig neerknallen van een  ‘slechte’ in een videospelletje nog als een  variant zien van het vroegere ‘Cowboy en Indiaan’. Minder stichtend al op je pc is bvb zoveel mogelijk voetgangers neermaaien met je koerswagen. Het bloed spat rondom, je snelle ruitenwisseers krijgen het maar amper weggeveegd en daar is al een nieuwe lading.  Het bloed dat je hier  wegveegt (wat ’n kick!!) heeft gelukkig nooit gevloeid tenzij in deze virtuele wereld. Als je je daar wil mee bezighouden alà, er zijn interessaantere bezigheden, maar tja.

Je kan best wel even wachten voor je een echte wagen instapt lijkt me. Maar er is een verschil.

 

Erger wordt het als fictie met realiteit gemengd wordt. Zo is het ondraaglijk dat de anchorvrouw nieuwslezer haar kleren uittrekt terwijl ze het over een ernstig politiek onderwerp heeft of vreselijk nieuws uit Irak debiteert terwijl ze de knopjes van haar bloesje open frunnikt.  Haar exhibitionisme is zo in tegenstelling met wat er op dat ogenblik gezegd wordt dat het niet kan,dit is je reinste perversie. Geen bezwaar bij frivole onderwerpen en thema’s . Men  kan  bvb items uit de rode loper brengen  en  de presentatrice voert terwijl een strip-tease uit. Een goedkope manier om  de kijkcijfers (en de rest) omhoog te duwen. Laat Naked News zich beperken tot frivole onderwerpen, maar  geen nieuwsitems die het leed van anderen weerspiegelen. Dan is alle menselijkheid van het scherm verdwenen, de kijker zoekt dan naar steeds sterkere kicks. Naked News is geen nieuws het is een stripshow waar alles voor moet wijken.

 

Je reinste perversie vind je op sites die alle gruwelijkheden verzamelen  (onthoofdingen, executies, bomaanslagen e.d.m) om aan de sensatiezucht van de pc-gebruiker te voldoen.  Sites gebouwd om veel volk te lokken en via die filmpjes je naar elders te brengen: sexsites, casino’s e.d.m. Zo bracht Information Clearinghouse een hartverscheurend filmpje over een 7-jarig meisje in Gaza dat plots met een bomexplosie geconfronteerd wordt en  als enige overleeft. Een  bomaanval heeft haar familie gedood, opengereten. Die hartverscheurende schreeuw van dit jonge kind, vind je  terug op een site die gesponsord wordt  door een aantal sexsites. Die schreeuw is daar gewoon  een filmpje  tussen de tientallen andere  filmpjes rond gruwel in de wereld, gruwel om je vrienden te overbluffen, te overtreffen, gruwel als kick. Zullen we nog een pint drinken? Weet je wat ik hier weer heb....

 

 

Ook al is  Information Clearinghouse een zeer degelijke website die de vinger aan de pols houdt wat het wereldgebeuren betreft, het valt ten zeerste te  betreuren dat ze het filmpje via een sensatiebeluste site  betrekken. Deze laatste zet nl. voor het betreffende filmpje duidelijk hun website-adres op het scherm: de meest vreselijke ogenblikken van een weerloos kind in functie van entertainment, sex  en sensatiezucht….

Alles is dus goed voor hen  als het maar geld opbrengt.

Walgelijk.  

Zum  Kotzen.

 

De context is belangrijk. Alles kan je tonen dat wel, maar niet in gelijk welke context.

Nee..

 

 

http://www.informationclearinghouse.info/article13593.htm

 

18:57 Gepost door doeterniettoe | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mediamanipulatie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.